Rusya’nın önemli kurumlarından biri olan Sberbank, 300 bin çalışanını kendi bünyesindeki hızlandırıcı programına sokmaya karar verdi. Sherbank program sonunda, en başarılı fikirlere ise yatırım desteği sağlayacak.

Geçtiğimiz bahar ayında banka çalışanlarının 15 bini şirket içinde düzenlenen ilk pilot turuna katılmıştı. Bu pilot programın sonunda kazanan altı takım Sherbank’ın özel olarak yaptığı proje teklifinden yararlandı.

Pilot programında başarı sağlanmıştı

Pilot programında başarı sağlayan banka, bu projeyi tüm çalışanlarına sunarak, detaylı bir iş planı veya çalışan bir prototip sunmalarını bekliyor. Düzenlenecek demo gününde, hızlandırıcı programa 35 takım seçilecek ve bu takımlar çalışan bir prototip oluşturmak üzere 12 haftalık programa dahil olacaklar.

Sberbank Yardımcı Başkanı Lev Khasis, genelde piyasaya faaliyet göstermekte olan şirketlerin içeriye bakmak yerine, dışarıdaki girişimleri satın aldığını belirtti. “Biz içeri bakarak ve kendi içimizde neler yapabiliriz, onu görmeye çalışıyoruz. Çalışanlarımız aslında neye ihtiyacımız olduğu herkesten daha iyi biliyorlar. Her gün, perakende ve kurumsal müşterilerle birlikte çalışıyor ve ortaklarla etkileşime giriyor ve böylece piyasanın ihtiyaçları ve talepleri hakkında mükemmel bilgiye sahip oluyorlar.”

Demo günü yapılacak yarışmayı kazanan takımlara, ya başlangıç yapmaları için yatırım ya da Sberbank bünyesinde projeyi yeşertme imkanı tanınacak.