Square bankacılık dünyasındaki adımlarına, işletmelere yönelik Square Card adlı banka kartını tanıtarak devam etti. Kart, satıcıların kaynaklarına eş zamanlı olarak erişmesini sağlıyor.

Square kurucusu Jack Dorsey; yeni banka kartının, küçük işletmeler için yapılan satış ve paranın kullanıma hazır olması arasındaki süreyi ortadan kaldırdığını belirtti. Dorsey, bu sayede işletmelerin, kaynaklarına erişme ve bu kaynakları yönetme konusunda daha fazla esneklik kazanacağını vurguluyor.

Square Card,  Mastercard banka kartlarının geçtiği her yerde kullanılabilecek. Square Dashboard ve Square Point of Sale’deki satın alma ve satış kayıtları da görülebilecek. Kart ayrıca satıcılara diğer Square satıcılarından yapılan alışverişlerde anında %2.75 indirim sağlayarak küçük işletmeler arasında yapılacak ticareti de teşvik ediyor.

Square satış müdürü Alyssa Henry; satıcıların önemli harcama kararları alırken kaynaklara hızlı erişmesinin, genel nakit akışı yönetimine yardımcı olduğunu bildiklerini ifade etti. Henry ayrıca; küçük işletmelerin hızlı hareket etmesi gerektiğinin altını çizerek işletmelerin, giderleri için gereken kaynakları beklemek için zamanları olmadığını ve Square Card’ın tam da bu noktayı ele aldığını söylüyor. Bu kartın Square’in küçük işletmeler için ürün ve servis ekosistemini genişlettiğini de sözlerine ekledi.

Square hali hazırda kendi Cash App uygulaması ile bağlantılı Visa banka kartı hizmeti sunuyor. Şirket, geçtiğimiz ay federal sigortalı müşteri mevduatı tutulmasına izin veren banka sözleşmesi başvurusunda bulunmuştu.