Myanmar Merkez Bankası ülkede QR kod yöntemiyle ödemelerin yapılmasını yakında onaylayacak. Böylelikle mobil cihazlarla kolay bir şekilde ödemeler gerçekleştirilebilecek.

Şanghay merkezli finansal hizmet şirketi UnionPay International’ın (UPI) QR kod sistemi Myanmar Merkez Bankası’nın resmi açıklamasından sonra kullanılabilir olacak.

UPI, ödemelerin çevrimiçi ve mobil platformlar üzerinden yapılmasını sağlayan, dünyanın en büyük kredi ve banka kartı ağına sahip olan Çin UnionPay’in bir iştiraki olarak faaliyet gösterecek.

Myanmar Merkez Bankası gözetim departmanından Daw Than Than Swe’nin Myanmar Times’a yaptığı açıklamaya göre insanlar bu yıl içinde QR kod ödemeleri gerçekleştirebilecekler. Bu standart onayladıktan sonra herhangi bir işletme ve banka için yerel olarak QR kodlarıyla ödeme yapılabilecek.

UPI, Myanmar Merkez Bankası’nın bu mobil ödeme sistemini onaylayacak beklentisiyle QR kodları dahil olmak üzere nakitsiz işlemlerle ilgili 20 sayfalık bir rehber kitapçık da çıkardı. Bu rehberin temel amacı insanların nakitsiz bir toplum olma konusunda eğitmek. Burada temassız işlemlerle ilgili temel bilgiler yer alacak ve kullanıcıların bu ödeme yöntemlerini kullanmaları teşvik edilecek.