Bank of America CEO’su Brian Moynihan, Fortune’s Brainstorm Finance konferansında yaptığı açıklamasında nakitsiz bir topluma geçilmesini istediğini söyledi.

Yahoo Finance’ın haberine göre ABD’nin en büyük ikinci bankasının CEO’su olan Moynihan, dijital para hareketini benimsediklerini ve bankasının bu nakitsiz toplum eğilimi sonucu herkesten daha fazla kazanabileceğini söyledi. Moynihan, kripto para birimlerinin yanı sıra PayPal ve Zelle gibi dijital cüzdanlar sayesinde tüm para işlemlerinin yarısından fazlasının elektronik olarak gerçekleştirildiğini de vurgulamadan geçmedi.

2018 San Francisco Federal Rezervi’nin raporuna göre nakit hala en sık kullanılan ödeme aracı olarak dikkat çekiyor. Tüm işlemlerinin %30’unu temsil eden nakit kullanımı söz konusu 10 doların altında ödemeler olunca %55’e kadar çıkabiliyor.

Yine de kripto para birimleri, nakitsiz ödemeler ve Google Pay / Apple Pay gibi elektronik cüzdanların kombinasyonu yavaş yavaş nakite olan ihtiyacı azaltıyor. Özellikle tüketiciler mobil bankacılığı daha yaygın olarak benimsedi ve düzenli olarak banka kartı kullanmaya başladılar.

BNP Paribas ve Capgemini’nin 2018 yılı raporuna göre nakit kullanmadan yapılan işlemlerin oranı 2021’e kadar %12.7 oranında büyüme gösterecek.