MacRumors’un haberine göre Apple Pay bugün, aralarında Yunanistan, Portekiz, Romanya ve Slovakya’nın da bulunduğu 13 ülkede daha kullanıma sunuldu. Ne yazık ki Türkiye’de hala kullanılamıyor.

Mobil ödeme sistemini Avrupa’daki milyonlara ulaştırmak isteyen Apple, bölgedeki 13 ülkeye daha hizmetini sunmaya başladı. Birçok kullanıcı ve banka sosyal medya paylaşımlarıyla Apple Pay’in ülkelerinde kullanıma sunulduğunu doğruladı. Örneğin artık Slovakya’daki kullanıcılar Boon, Edenred, J&T Banka, Monese, N26, Revolut, Tatra banka, ve mBank servislerinden Apple Wallet’a kartlarını yükleyebilirler.

Apple Pay ayrıca Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Estonya, Yunanistan, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Malta, Portekiz, Romanya ve Slovenya gibi ülkelerde de bir dizi popüler banka kartını destekleyecek.

Avrupa ve Orta Doğu pazarındaki faaliyetlerini gittikçe genişleten Apple Pay geçtiğimiz seen boyunca Polonya, Norveç, Kazakistan, Belçika, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Suudi Arabistan, Avusturya ve İzlanda gibi ülkelerde de kullanıma sunulmuştu.

Bu ülkelerde yaşayan iPhone 6, 6s, 6, 7, 8, 6 Plus, 6s Plus, 7 Plus, 8 Plus, SE, X, XS, XS Max, ve XR kullanıcıları artık telefonlarında bulunan NFC özelliğini kullanarak mağazalarda ödemelerini gerçekleştirebilecekler.

Apple CEO’su Tim Cook geçtiğimiz Mart ayında Apple Pay’in 2019’un sonuna kadar 40 ülkede daha kullanıma sunulacağını duyurmuştu. Teknoloji devinin ödeme hizmeti Türkiye’ye ne zaman gelecek hala kesin olarak bilinmiyor.