Avustralya’nın önde gelen 3 bankası ve Scentre Group, banka teminatı sürecini blockchain teknolojisi ile dijitalleştirmek için IBM ile ortaklığa gitti.

Reuters’ın haberine göre Banka teminatı sürecinde sahtecilik riskini önlemek ve işlem sürelerini kısaltmak için kağıt temelli sistemden kurtulmanın yollarını arayan bankalar bunun için blockchain teknolojisini test edecek. Bu bankalar arasında Avustralya ve Yeni Zelanda Bankacılık Grubu, Westpac ve Avustralya Federal Bankası yer alıyor.

Yeni blockchain platformu 8 haftalık bir pilot uygulamayla gayrimenkul kiralama müşterilerinden oluşan bir grup üzerinde test edilecek.

Westpac Kurumsal Bankacılık Genel Müdürü Didier Van Not konuyla ilgili olarak: “Banka teminat ekosistemini dijitallerştirmek için blockchain tabanlı bir platform oluşturduk. Pilot uygulama, teknolojinin ticari olarak uygulanabilir olduğunu kanıtlamak için dağıtık defter teknolojisini kullanarak canlı işlemleri test edecek. Bu müşteri deneyimini güzelleştiren harika bir dijital dönüşüm örneği.“ ifadelerini kullandı.

Van Not, bu pilot uygulamanın gayrimenkul kiralama sektörüne yoğunlaşmış olmasına karşın birçok sektör için kullanılabileceğini ve milyonlarca dolar değerinde dolandırıcılığı önleme potansiyeli olduğunu da sözlerine ekliyor.

Bankaların teminat sürecini dijitalleştirmek için blockchain teknolojisi kullandığı bu projenin adı Lygon olarak belirlendi.