Mastercard, Danimarka merkezli ödeme platformu Nets’in kurumsal hizmetler bölümünün çoğunluğunu 3.2 milyar dolara satın aldığını açıkladı.

Finextra’nın haberine göre satın alım, takas, anında ödeme hizmetleri ve Nets’in kurumsal hizmetler faaliyetlerinin e-fatura yazılımını kapsıyor. Yapılan anlaşma Mastercard’ı gerçek zamanlı ödemelere geçişin ön saflarına konumlandırıyor.

Mastercard ürün ve inovasyon sorumlusu Michael Miebach konuyla ilgil olarak: “Gerçek zamanlı ödemeler için küresel fırsatlar çoğalıyor. Bu anlaşma herhangi bir banka, tüccar veya devletin ödeme ihtiyaçları için tek adresi olan Mastercard’ın benzersiz konumunu güçlendiriyor. Vocalink, Transfast ve Transactis gibi mevcut Mastercard varlıkları ile yapılcak kombinasyon, farklılaştırılmış gerçek zamanlı ödeme yetenekleri, yenilikçilik ve uzmanlık sunacak” ifadelerini kullandı.

Bu satın alım, banka hesaplarına, mobil cüzdanlara ve kartlara sınır ötesi ödemeler sunan Mastercard Send ve Transfast teknolojilerine daha fazla derinlik kazandırıyor. Anlaşma ayrıca Mastercard’ın yakın bir zamanda fatura ödeme kabiliyetlerini artırmak için satın aldığı  Transactis gibi teknik varlıkları ve ortakları da tamamlayan nitelikte.

Mastercard’a satılan operasyonlar, Nets’in Kurumsal Hizmetler bölümünün çoğunluğunu temsil ediyor ve takas, anında ödeme hizmetleri ile e-fatura faaliyetlerini kapsıyor.