Apple yeni kredi kartını ABD’deki tüm müşteriler için kullanıma sundu. Bununla birlikte destek dokümanı paylaşan şirket kartın korunmasına yönelik ilginç uyarılarda bulundu.

Apple eğer Apple Card kirlenirse yüzeyinin yumuşak, nemli bir mikrofiber bezle nazikçe silinmesini öneriyor. Şirket, lekelerin çıkarılması için izopropil alkolle nemlendirilmiş yumuşak bir mikrofiber bez de kullanılabileceğini söylüyor.

Buraya kadar her şey normal gözükse de Apple, kartın saklanması için dikkat çekici bir uyarıda daha bulunuyor. Apple titanyumdan yapılma yeni kredi kartının kot cebi ya da deri cüzdanlarda taşınmamasını öneriyor. Destek dokümanına göre bunlar kartın üzerinde kalıcı renk bozulmasına neden olabilir.

Birçok kredi kartından farklı olarak oldukça şık bir tasarıma sahip olan Apple Card titanyum materyalinden yapılma. Ancak estetik kenarlara ve ağır bir hissiyata sahip olan Apple Card’ın tasarım konusunda hassasiyeti birtakım sakıncalarla birlikte geliyor. İlk bakışta görünümü ve kolay kullanımıyla herkesi etkileyen kredi kartının saklanması için kullanıcıların bir hayli dikkat etmesi gerekiyor.

Apple Card sahiplerinin kot cebi ve deri cüzdan konusunun yanı sıra bozuk para ve anahtar gibi metallerin kredi kartı üzerinde kalıcı çiziklere sebep olacağını da bilmesinde faydası var. Kart sahiplerinin ilk günkü estetik görünümü uzun süre koruyabilmesi zor olacak gibi görünüyor.