Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) ‘Consumer Sentinel’ adlı raporlama aracının istatistiklerine göre milenyallerin 40 yaş ve üzeri insanlara oranla dolandırıcılıkları ihbar etme olasılığı yüzde 25 daha fazla.

Consumer Sentinel, aralarında yerel, eyalet ve federal kanun uygulayıcı birimleri bulunan Consumer Sentinel Ağı üyelerinin milyonlarca tüketici şikayetine erişim sağlayan bir araştırma aracıdır.

Bu aracın istatistiklerine göre milenyallerin para kaybı nedeniyle en çok ihbar ettikleri 5 dolandırıcılık türü, online alışveriş, işletme sahtecilikleri, devlet kurumu sahtecilikleri, sahte kontrol dolandırıcılığı ve romantizm dolandırıcıları olarak belirtiliyor.

40 yaş üstü insanlar da benzer dolandırıcılıkları ihbar ediyor ancak verilere göre milenyaller bu tarz dolandırıcılıklara günden güne daha fazla maruz kaldıkları için ihbar etme sıklıkları da artıyor.

Örnek verecek olursak milenyallerin online alışveriş dolandırıcılığı bildirme ihtimali 40 yaşından büyük olanlara oranla iki kat daha fazla.

Milenyallerin ihbar ettiği kaybedilen paranın ortalaması 400 dolarken 40 yaş üzeri insanlarda bu miktar ortalama 500 dolar. Bu açıdan milenyallerin dolandırıcılık vakalarında daha az para kaybettiğini söyleyebiliriz.

Son olarak FTC, bir zararı bildirme olasılığının dolandırıcıların ilk kez insanlarla nasıl iletişim kurduğuna bağlı olarak değiştiğini belirtiyor.

KaynakFinTechFutures