Altı İskandinav bankası, P27 kolektifinin bir parçası olarak sınır ötesi gerçek zamanlı ödeme platformunun geliştirilmesini finanse etmeyi kabul etti.

Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, OP Finans Grubu, SEB ve Swedbank bir hissedarlar sözleşmesi imzaladı. Taraflar bir iş planı üzerinde anlaştılar ve şirket finansal olarak sürdürülebilir olana kadar tüm masrafları karşılayacak bir finansal taahhütte bulundu. Hedef, 2021’de ödeme platformunu başlatmak.

P27’nin ilk amacı Danimarka, Finlandiya ve İsveç ülkelerindeki insanlar ve işletmeler arasında gerçek zamanlı, toplu, yerel ve sınır ötesi ödemelerin hızlı ve düşük maliyetle yapılmasını sağlamak.

P27 İskandinav Ödeme Platformu CEO’su Lars Sjögren konuyla ilgili olarak: “P27, dünyanın ilk entegre yerli ve sınır ötesi gerçek zamanlı ödeme platformu olacak. İskandinav bankacılık sektörü Avrupa’da zaten lider bir konuma sahip. P27 bu pozisyonu daha da genişletmeye ve sağlamlaştırmaya yardımcı olacak. Bugün alınan karar bağlılığımızı, inancımızı ve desteğimizi gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

2019’un Haziran ayında Mastercard ile ödeme platformunu işletmek üzere bir anlaşma imzalandı. P27 için bir sonraki adım, gerekli takas lisansını ve birleşme başvurusu onaylarını almak ve ayrıca takas platformunu Mastercard ile birlikte geliştirmeye devam etmek olacak.

KaynakFinextra