Alman Özel Bankalar Birliği, Avrupa’da bir dijital para biriminin oluşturulmasını ve Euro Bölgesi genelinde ortak bir kimlik standardını savunan bir bildiri yayınladı.

200’den fazla ticari bankayı ve 11 üye derneği temsil eden birlik, Facebook’un kripto para birimi projesi Libra’nın küresel para sisteminin dijital çağda nasıl görüneceği ve gelecekte onu nasıl şekillendireceği konusunda ciddi sorunlar ortaya attığını söylüyor.

Parasal sistemin devletlerin egemenliğinde olduğu ve olmaya devam edeceği tartışılamaz. Bu nedenle bankalar veya diğer özel şirketler tarafından sağlanan para birimleri devlet tarafından belirlenen sisteme uymalıdır. Bunun dışındaki herhangi bir şey kaos ve kararsızlığa yol açar.

Bu amaçla birlik, ortak bir pan-Avrupa ödeme platformunda faaliyet gösteren kripto bazlı dijital bir euro oluşturulması çağrısında bulunuyor.

Bunun sağlanması için ise kanun yapıcılar ve finansal düzenleyiciler öncelikle, egemen varlıklar, bankalar ve özel çıkarlar arasında rekabetçi bir oyun alanı için temeller oluşturmalı.

Yayınlanan makale şu ifadelerle sonlanıyor: “Dijital euro kullanıcısı -ister erkek ister makine olsun – açıkça tanımlanabilir olmalıdır. Bu da Avrupa’daki gibi ya da daha iyi küresel bir kimlik standardı gerektiriyor. Her çeşit dijital paranın kullanımında müşteriler, kara para aklama ve terör finansmanı ile mücadeleyi takiben mevcut yasal çerçevede bankaların ve diğer zorunlu kuruluşların uygulanması gerektiği kadar katı bir standart kullanılarak tanımlanmalıdır.

Yayınlanan bildirinin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

KaynakFinextra