Çin devletinin desteği ile faaliyet gösteren UnionPay, ülkedeki ekonomik gelişmeler çerçevesinde elde ettiği yaygın kullanım oranları ile, dünyanın en büyük kart şeması haline geldi.

RBR tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre 2018 yılının sonunda 16 milyar adet kart dolaşımda yer alıyordu. Bu da bir önceki yıla oranla yüzde 10 artış anlamına geliyor. RBR’ın “Global Payment Cards Data and Forecasts to 2024” adlı araştırması finansal katılım girişimlerinin, özellikle gelişmekte olan ülkelerde insanları bankacılık sistemine girmeye teşvik ettiği için ödeme kartı pazarında büyümeyi hızlandırdığını gösteriyor.

UnionPay tüm ödeme kartlarının yüzde 45’ini oluşturuyor

UnionPay 2018 yılı sonunda dolaşımdaki kartların yüzde 45’ini oluşturarak dünyanın en büyük kart şeması oldu. RBR bu büyümenin ağırlıkla Çin pazarına dayandığını da belirtmeden geçmiyor. Ancak Çin’i çıkartacak olursak Union Pay dünyadaki kartların sadece yüzde 1’ini oluşturuyor.

RBR’ın raporuna göre Visa, 2018 yılı sonunda dolaşımdaki kartların yüzde 20’sini oluşturuyor. Raporda Visa Electron ile birlikte Visa’nın girdikçe daha yaygın hale geldiğini de belirtiyor. Mastercard ise dolaşımdaki kartların yüzde 16’sını oluşturuyor.