Singapur’un Merkez Bankası olan Singapur Para Otoritesi (MAS) ve yatırım bankacılığı devi JPMorgan, sınır ötesi ödemeler için bir blokzinciri prototipi geliştirdi.

MAS, geliştirilen bu prototipin, ödemelerin aynı ağ üzerinde farklı para birimlerinde yapılmasını sağladığını söylüyor. Singapur hükümetine ait bir yatırım şirketi olan Temasek de prototip için MAS ve JPMorgan ile iş birliği yaptı.

MAS FinTech Müdürü Sopnendu Mohanty, konuyla ilgili olarak: “Blokzinciri tabanlı ödeme ağlarının maliyet verimliliği ve işletmeler için yeni fırsatlar yarattığına dair kanıtlar artıyor.” ifadelerini kullandı.

Bu prototip, Kasım 2016’da MAS ve Singapur’un finansal hizmetler endüstrisinin, ödemeler, takas ve menkul kıymetler işlemlerinde blokzinciri teknolojisinin keşfedilmesi için ortak bir çaba olarak başlayan Project Ubin’in beşinci aşamasının bir parçası olarak kabul ediliyor.

JPMorgan’da küresel takas işlemlerinden sorumlu başkan John Hunter konuyla ilgili olarak: “J.P. Morgan, Ubin Projesinin 5. Aşamasında MAS ve Temasek’in bir altyapı ortağı olmaktan heyecan duyuyor. Bankalararası Bilgi Ağı® (IIN) ve JPM Coin’i oluşturmaktan elde ettiğimiz temel öğrenimlerimizden yararlanarak, J.P. Morgan, blokzinciri bazlı bir ödeme ağının geliştirilmesini desteklemek üzere iyi bir konumdadır.” ifadelerini kullandı.

MAS, geliştirilen bu prototipin diğer merkez bankalarını benzer denemeler yapmaya teşvik edeceğini umuyor.

KaynakThe Block