Mastercard, insanların hem dijital hem de fiziksel dünyada anında ve güvenli bir şekilde kim olduklarını kanıtlamalarını sağlayan ilk dijital kimlik pilot programını duyurdu.

Son zamanlarda şirketlerin tüketici verilerini nasıl kullandığı radar altına alınmış durumda. Facebook gibi büyük bir teknoloji şirketinin kendini gizlilik krizinin ortasında bulması bunun en büyük sebeplerinden biri olarak gösterilebilir.

Bu yılın başlarında Mastercard, veri tasarımı ve sahipliği, gizlilik, rıza, şeffaflık ve güvenlik konularında 10 ilke belirleyen bir belge yayınlamıştı. Şimdi ise ödeme devi, Avustralya’daki Deakon Üniversitesi’yle ortaklığa giderek öğrenci kaydı ve dijital sınavlar için bir kimlik doğrulama süreci başlatacak.

Australia Post ile yapılan ayrı bir ortaklık ise ajansın mevcut Digital iD çözümünü entegre edecek ve Avustralyalıların hizmetlere erişirken kendilerini kolayca tanımlama kabiliyetini artıracak.

Mastercard’ın siber güvenlik özümlerinden sorumlu başkanı Ajay Bahalla konuyla ilgili olarak: “Giderek artan dijital yaşamımız, işlem ve etkileşim biçimimiz geleneksel kimlik, güven ve mahremiyet kavramlarımıza meydan okuyor. Yeni bir modele ihtiyacımız var. Bunun, kişisel bilgilerin sorumlu bir şekilde ele alınması, tüketicilerin hangi verilerin kullanıldığı ve kimliklerini doğrulamak için nasıl kullanılacağı konusunda kontrollerini sağlamaya yönelik bir taahhütle başladığına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

KaynakFinextra