Çin merkezli Ant Financial, önümüzdeki Nisan ayında Şanghay’da büyük bir fintech konferansı düzenlemeyi planlıyor.
Şirket, yaklaşık 30.000 katılımın beklendiği 3 günlük bir fintech konferansı planlıyor. Konferansın geçtiğimiz yıl Londra’da düzenlenen Sibos konferansı gibi endüstriyi bir araya getirmesi bekleniyor.
Yeni etkinlik, küresel finans ve teknoloji topluluğunu “dijital teknolojiyle daha kapsayıcı, yeşil ve sürdürülebilir bir dünyanın geleceğini öngörmek için” bir araya getirmeyi amaçlıyor.
23-25 Nisan arasında düzenlenmesi beklenen konferans, küresel dijital ekonomi, dijital finans, yenilikçi teknoloji, ticaret ve sürdürülebilirlik gibi konuları ele alan paneller, konuşmalar ve sunumlar içerecek.
Ant Financial, Çin finansal hizmetler pazarında, sahip olduğu Alipay, Ant Fortune, Yu’e Bao, Zhao Cai Bao, Ant Micro Loan, Sesame Credit ve MYbank gibi markalarla büyük bir rol oynuyor. Bu konferansla birlikte de ülkenin kendi ekosistemini uluslararası markalarla birleştirmek istiyor.
Ant Financial Uluslararası İş Grubu Başkanı Douglas Feagin konuyla ilgili olarak: “Fintech Konferansı’yla birlikte, blokzinciri, nesnelerin interneti ve yapay zeka gibi teknoloji yeniliklerinin finans, ticaret ve çevrede sürdürülebilir kalkınmayı nasıl teşvik edebileceği konusunda sağlam bir tartışmayı teşvik eden bağlantılar oluşturmayı umuyoruz.” ifadelerini kullanıyor.
Ant Financial’ın uluslararası emelleri olduğu bir sır değil. Şirket son olarak Güney Doğu Asya ve Hindistan’daki fintech girişimlerine yatırım yapmak için 1 milyar dolarlık fon oluşturmuştu.