Güneydoğu Asyalı teknoloji devi Grab, kullanıcılarına bireysel varlık yönetimi ve yatırım çözümleri sunmak için Singapur merkezli robo-danışman girişimi BentoInvest’i satın aldı.

Anlaşmanın bir parçası olarak Bento, Grab’ın finansal hizmetler kolu Grab Financial Group altında yeni bir çekirdek işletme olan GrabInvest olarak yeniden adlandırılacak. Grab Financial’ın mevcut teklifleri arasında GrabPay, GrabRewards, GrabFinance ve GrabInsure bulunuyor.

GrabInvest, yılın ilk yarısında Singapur’da piyasaya sunulacak. Hizmet, Singapur Para Otoritesi’nin Bireysel Lisanslı Fon Yönetimi Şirketi lisansı altında çalışacak.

Grab Financial Genel Müdürü bu satın alımla ilgili olarak: “Giderek daha değişken ve belirsiz bir ekonomik ortamla karşı karşıya olduğumuzu göz önünde bulundurursak, Güneydoğu Asyalıların kendileri ve aileleri için sürdürülebilir bir mali durum inşa ederek geleceklerini korumak için gerekli araçları ve bilgileri edinmeleri zorunlu hale geldi. GrabInvest’in piyasaya sürülmesi, emeklilik yıllarında ihtiyaç duydukları finansal istikrarı elde etmelerine yardımcı olacak ekonomik finansal çözümlere erişimi demokratikleştirmeye bir adım daha yaklaşıyor.” ifadelerini kullanıyor.

2016 yılında kurulan Bento, bankaları, varlık yöneticilerini ve aracıları, müşterileri düzenli olarak yatırım yapmaya teşvik etmek için oluşturulmuş bir platform sunuyor. Dijital varlık yönetimi platformu güçlü risk yönetimi yetenekleriyle müşteri katılımı, portföy inşası ve yeniden dengeleme gibi hizmetler de sunuyor. Kurucusu Chandrima Das, Asya ve İngiltere’deki finansal kurumlarda yirmi yılı aşkın liderlik deneyimine sahip. Kendisi daha önce Bank of Singapore’da Genel Müdürü ve ING Yatırım Yönetimi CEO’su olarak da görev yapmıştı.

2012 yılında kurulan ve Uber benzeri taşımacılık hizmetiyle bilinen Grab, buna benzer hamleleriyle finansal hizmetler portföyünü oldukça genişletti. Birçok teknoloji şirketi gibi finansal hizmetlerde potansiyel gören şirket, bu alana yönelik yatırımlarını sürdürecek gibi görünüyor.