Apple ve Goldman Sachs, Apple Card sahiplerinin Müşteri Yardım Programına kaydolarak faiz ödemeden Mart ayı ödemelerini atlamasına izin verecek.

Apple Card sahipleri hafta sonu boyunca gönderilen bir e-posta ile uyarıldı. Şirket, COVID-19 durumunun getirdiği zorluklar nedeniyle bazı müşterilerin normal ödemelerini yapmada sorun yaşabileceğini söylüyor. Bu bağlamda müşteriler herhangi bir faiz ücreti ödemeden Mart ayı ödemelerini erteleyebilecekler.

Müşteri Destek Programına katılmak için Apple Card müşterilerinin, e-postada yer alan bağlantıyı tıklamaları ya da doğrudan Apple Cüzdan uygulaması aracılığıyla bir Apple destek temsilcisini aramaları gerekiyor. Bağlantıyı tıkladıktan sonra karşınıza: “Bunun sizin için ne kadar zor olabileceğini anlıyoruz ve yardım etmek istiyoruz.” mesajı çıkıyor. Daha sonra ise kayıt işlemini tamamlamak için Goldman Sachs’ın sayfasına yönlendiriliyorsunuz.

TechCrunch’ın haberine göre ödemelerinize yönelik feragat talebinde bulunmak için bakiye açısından bir sınır yok. Ancak temsilciler bunu istemenin kredi raporunu ve puanını nasıl etikleyeceğine dair bir bilgi sağlamıyor. Yine de bir doğal afet durumu söz konusu olduğu için bunun kredi raporuna olumsuz bir etkisinin olması beklenmiyor.

Görsel: TechCrunch

Apple Card ödemelerden feragat eden tek kart değil. Citi, bu ayın başlarında, kredi limiti artışları ve tahsilat izni dahil olmak üzere müşteriler için yardım programlarının mevcut olduğunu söylemişti. PNC Bank, Capital One, Bank of America, Chase, Discover, U.S. Bank, Wells Fargo, Fifth Third ve diğerleri de yakın zamanda müşterileri koronavirüs salgını sırasında yardımcı olacak teklifler konusunda uyardı.

Koronavirüs salgını tüm dünyada insanların hayatlarını önemli ölçüde etkiliyor. Devletler bu sagınla mücadele etmenin yollarını ararken şirketler de insanlara yardımcı olabilmek için çeşitli programlar başlatıyor.

KaynakTechCrunch