Girişimcilik ekosistemi ve bu ekosistemin aktif olduğu pazarlar ile alakalı analitik veriler hazırlayan Startups.Watch, küresel FinTech ve InsurTech ekosistemleri ile ilgili yeni raporlarını yayınladı.

Küresel FinTech Raporu, Mart 2020’nin FinTech yatırım faaliyetlerini ele alıyor.

Rapora göre Mart 2020’de FinTech girişimleri 136 anlaşmayla melek ve risk sermayesi yatırımcılarından toplam 2,9 milyar dolar değerinde yatırım aldı. Bu dönemde ödemeler, bankacılık ve kripto para birimleri yatırımcıların ilgi odağı oldu.

Gojek, Bakkt, iCapital Network, Xinja Bank, Thought Machine en çok yatırım alan fintech firmaları olurken Mart 2020’de Türkiye’den yatırım alan tek fintech şirket Apsiyon oldu.

Mart 2020’de Insurtech alanındaki yatırım faaliyetlerini ele alan rapora göre Insurtech girişimleri 23 anlaşmayla melek ve risk sermayesi yatırımcılarından toplam 224 milyon dolar yatırım aldı. The Zebra, Ladder, At-Bay, Tractable, Concirrus en çok yatırım alan insurtech firmaları oldu. Insurtech firmaları bu yıl 38 anlaşmayla toplam 624 milyon dolar yatırım topladı.

Tüm raporların detaylarına startups.watch’tan ulaşabilirsiniz.

Startups.Watch tarafından yayınlanan yüzlerce farklı başlıktaki raporlara, Türkiye girişimcilik ekosisteminde gerçekleşen gelişmelere dair analitik verilere ulaşmak için platforma üye olabilirsiniz.