Berlin merkezli mobil banka N26, mevcut yatırımcılarından 100 milyon dolarlık bir yatırım daha toplayarak D serisi yatırım miktarını 570 milyon dolara yükseltti. 

Şu anda 3,5 milyar dolar değerlemesi bulunan şirket, ilk olarak Ocak 2019’da D Serisi için 300 milyon dolar değerinde yatırım toplamıştı. Daha sonra buna Temmuz ayında 170 milyon dolar daha eklenmişti.

Son yatırıma N26’nın mevcut tüm büyük yatırımcıları katıldı. Bu yatırımın ürün geliştirme ve şirketin önemli pazarlardaki ağırlığını güçlendirmesi için kullanılması bekleniyor.

İlk olarak Ocak 2015’te Almanya ve Avusturya’da lanse edilen N26, hayatına Mastercard ile birlikte cari hesap olarak başlamıştı. Şirket şu anda Avrupa’da yaklaşık 5 milyon kullanıcısı olan tam özellikli bir banka olarak faaliyet gösteriyor.

Geçtiğimiz yıl ABD pazarına da giren banka hızlı bir şekilde 250.000 kullanıcı topladı. İngiltere’ye açılma konusundaki girişimi ise ABD operasyonu kadar başarılı olamadı. Banka bunun için Brexit’i suçluyor.

VC Valar Ventures’tan James Fitzgerald yatırımla ilgili olarak: “Bu yatırım genişlemesi, halihazırda iyi finanse edilmiş ve başarılı bir işletmenin, insanların dijital bankacılığı her zamankinden daha fazla benimsedikleri bir dönemde liderlik yapmasına yardımcı olacak.” ifadelerini kullandı.

Covid-19 salgınının etkileriyle birlikte yatırımlarda bir gerileme beklenirken N26’nın aldığı bu destek, yeni nesil bankanın kriz sürecini ve sonrasını daha kolay yönetmesine yardımcı olacak. Salgının yarattığı krizin N26 gibi yeni nesil bankalar için en büyük sınav olduğu düşünülüyor.

Yeni nesil bankalar pandemi döneminde daha az tercih ediliyor

KaynakFinextra