Emerging Payments Association EU (EPA EU) yayınladığı yeni raporda COVID-19 salgınının küresel ölçekte dijital ödemelere olan etkisini ele alıyor.

Dijital ödemelerin yükseliş eğilimi yeni bir şey değil. Son yıllarda özellikle finansal teknoloji alanına yönelik yapılan yatırımlar bir hayli arttı, ancak pandemi birçok endüstrinin yapısındaki değişim hızını artıracak.

Bu hızlı yükseliş beraberinde birçok zorluğu da gün yüzüne çıkarıyor. EPA EU ve LFF‘in raporu, küresel sağlayıcıların birlikte çalışabilirliğini sağlarken müşterilerin kişisel verileri güvende tutması gerektiğini söylüyor.

Farklı küresel pazarları inceleyen raporun temel çıkarımlarından bazıları şunlar:

  • Avrupa bir miktar parçalanmış durumda. Banka kartları tüm yaş gruplarında kıtanın tercih edilen ödeme yöntemi olmaya devam ediyor. EPA, kıtanın dijital dünyada parlamasını, yerel ağların ve çözümlerin AB genelinde birlikte çalışabilir ve sürtünmesiz olması gerektiğini savunuyor.
  • ABD’de ise geleneksel kredi ve debit sağlayıcıları,  büyük teknoloji ve dijital oyuncuların saldırısı altında. Apple Pay şu anda ABD’deki perakende satış noktalarının yüzde 60’ında kabul ediliyor. Trustly’nin verilerine göre 2019 yılında ABD’de yaklaşık yüzde 600’lük bir büyüme görüldü.
  • Asya’da elektronik ödeme sistemleri ortamında anal bir tekele sahip UnionPay, Haziran 2019 itibariyle 6 milyardan fazla kart çıkarttı. Şirket şu anda Avrupa’daki faaliyetlerini genişletmek isterken Alipay ve WeChat gibi yerel devler küresel olarak genişleme hedefinde.

EPA EU’nun raporunun detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

2020’de Avrupa’daki dijital ödemeler piyasası 800 milyar doları aşacak