Geçtiğimiz aylarda yeni bir yatırım turu için kolları sıvadığı duyurulan Stripe, 600 milyon dolar değerinde yatırım aldığını doğruladı.

Yeni yatırımla birlikte Stripe 95 milyar dolar değerlemeye ulaştı. Şirketin yatırımcıları arasında Allianz X, Axa, Baillie Gifford, Fidelity Management & Research Company, Sequoia Capital ve İrlanda Ulusal Hazine Yönetim Ajansı (NTMA) gibi kurumlar bulunuyor.

Şirket, yeni yatırımı Avrupa operasyonlarına ve özellikle Dublin genel merkezine yatırım yapmak için kullanacağını söylüyor. Stripe Avrupa genelinde kurumsal ağır toplardan gelen artan talebi desteklemek, Küresel Ödemeler ve Hazine Ağını genişletmek söylüyor.

Stripe, halihazırda uluslararası genel merkezi olarak hareket eden Dublin’de yaklaşık 300 personel istihdam ediyor. 43 ülkede faaliyet gösteren şirketin dünya çapında 3000 çalışanı bulunuyor.

Stripe şu anda her biri yılda 1 milyar dolar işlem değerini aşan müşteri olarak 50’den fazla şirket sayabiliyor. Kurumsal gelir artık Stripe’in hem en büyük hem de en hızlı büyüyen segmenti konumunda ve yıldan yıla iki kattan fazla artıyor.

Stripe kurucu ortağı John Collison, yatırımla ilgili olarak: “Bu yıl Avrupa’da, özellikle İrlanda’da çok daha fazla yatırım yapıyoruz. FinTech, mobilite, perakende veya SaaS olsun, Avrupa dijital ekonomisi için büyüme fırsatı oldukça büyük.” ifadelerini kullanıyor.

Şirket, 2021’de kurumsal yeteneklerini ikiye katlamayı, ERP sistemleriyle bağlantı kurmayı ve Brezilya, Hindistan, Endonezya, Tayland ve BAE’de milyonlarca işletmeye daha genişlemeyi planlıyor.

Stripe müşterilerine “BaaS” hizmeti sunacak

KaynakFinextra