Vergi teknolojileri alanında hizmet veren yazılım teknoloji şirketi SNI, geçen yıl yüzde 50 büyüdü.  Şirket, küresel çapta faaliyet gösteren lider firmalara uçtan uca entegre yazılımlar sunarken, e-fatura, e-defter, e-irsaliye gibi çözümler ile şirketlerin dijital dönüşümüne destek oluyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) iştiraki YTÜ Teknopark’ta faaliyet gösteren yazılım teknoloji şirketi SNI., 2020 yılını yüzde 50 büyüme ile kapattı. Sektörünün lideri çokuluslu şirketlerin vergi teknolojileri alanındaki küresel iş ortağı olan SNI, her ülkeye özel geliştirdiği vergi otomasyonu çözümleri ile şirketlerin vergi uyumluluğu sürecini hızlandırarak her büyüklükteki işletmenin maliyet ve riskinin en aza indirilmesini sağlıyor.

Pandemi döneminde çalışan sayımızı yüzde 33 arttırırken, ciromuzda da büyüme kaydettik

SNI 2020 yılında cirosunu önceki yıla kıyasla dolar bazında yüzde 18, TL bazında ise yüzde 50 oranında artırdı. Geçtiğimiz zorlu yılda bile istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiklerini belirten SNI CEO’su Cem Yurdakul, geçen yıl 18 yeni ürün geliştirirken, 214 projeyi de hayata geçirdiklerini söyledi. Yurdakul, “SAP partnerliğimizin yanı sıra, Alman e-Fatura Derneği VeR, SAP Platformu DSAG ve Alman-Türk Ticaret Odası (AHK), EESPA gibi bazı prestijli uluslararası dernek ve kurumlara üye olduk. Pandemi döneminin getirdiği zorluklara rağmen çalışan sayımızı yüzde 33 arttırırken, ciromuzda da yüzde  18 büyüme kaydettik. Tüm bu koşullar altında en büyük önceliğimiz çalışanlarımızın, müşterilerimizin ve ortaklarımızın sağlığı oldu. Bu sebeple, değişen ortama çok çabuk adapte olup, gerekli tüm önlemleri aldık. Müşterilerimize bu zor dönemde bile kesintisiz ve sorunsuz bir şekilde hizmet verdik.” diye konuştu.

Hedef, dünyanın en çok tercih edilen vergi teknolojileri firmalarından biri olmak

Her biri alanında uzman küresel danışman ağı ile 12 ülkede hizmet verdiklerini belirten Yurdakul, 2021 hedeflerini şöyle aktardı: “Yakın zamanda girdiğimiz Mısır pazarına ek olarak, kısa vadede potansiyel pazarlar olan İsviçre, Suudi Arabistan, Romanya, Arnavutluk, Kazakistan ve diğer Peppol ülkelerinin pazarlarına girmek öncelikli hedefimiz. Uzun vadeli planlarımız arasında ise dünyanın en çok tercih edilen vergi teknolojileri firmalarından biri olmak var.”

Yılmaz: Türkiye ekonomisine katma değer sağlıyoruz

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz da SNI’ın 2020 yılındaki başarılı performansından dolayı duydukları mutluluğu dile getirirken, bunun hem üniversite hem Türkiye ekonomisi açısından önemini şöyle değerlendirdi: “Yıldız Teknik Üniversitesi olarak sanayi iş birliği odaklı eğitim modellerimizin yanı sıra kurucusu olduğumuz YTÜ Teknopark aracılığıyla da başta yazılım ve teknoloji olmak üzere çok sayıda girişimciye ev sahipliği yapıyoruz. Girişimcilerimizin sadece Türkiye geneli ile sınırlı kalmayıp uluslararası alanda da hizmet ağlarını genişletmesi ve yeni başarılara imza atması, YTÜ Teknopark olarak bizleri gururlandırıyor. SNI da YTÜ Teknopark’ın ilk firmalarından.  SNI’nın yolu daha çok uzun. 2020 yılındaki göstermiş olduğu performansı, gelecek dönemde çok daha büyük başarılara imza atacağının bir işareti olarak değerlendiriyorum. Tabii ki, bu başarının sadece üniversitemiz açısından değil, Türkiye ekonomisi açısından da önemli bir katma değer sağlayacağına inanıyorum. Girişimcilerimiz, Türkiye sınırlarını aşarak hizmet ağlarını kıtalar arasına taşıdıkça ülkemizin sürdürülebilir büyümesine katkıda bulunacaktır.”

5 kıtada faaliyet gösteriyor

SNI yazılım ürünleri ile işletmelerin, yeni vergi regülasyonlarına uyum sağlaması ve dijital dönüşüm sürecine destek oluyor. Şirket, SAP’nin Global İş Ortağı olarak Afrika, Asya ve Avrupa başta olmak üzere 5 kıtada ve 33 ülkede SAF-T&VAT Reporting, e-Invoicing, Invoice Reporting ve VIES&VAT Check alanlarında hizmet vererek e-fatura, e-defter, e-irsaliye, SAF-T, SII, XRechnung, ZUGFeRD ve benzeri ürünleriyle işletmelerin mevcut sistemleri ve altyapısına kolayca entegre ve maksimize edilebilen, kapsamlı, esnek ve küresel çözümler sunuyor.

Öte yandan SNI, kurulduğu 2006 yılından beri küresel çapta sunduğu entegre yazılım programlarının yanı sıra, dijital çözümlerle çevresel sürdürülebilirliğe ve iklime de katkıda bulunmayı hedefliyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesini de benimseyen şirket, yüzde 50’ye yakın kadın çalışan oranıyla bu konudaki duruşunu sergiliyor.