FinTech İstanbul’un düzenlediği, benim de moderatörlüğünü yaptığım video yayınımızda Mastercard 💳 Türkiye Genel Müdürü Yiğit Çağlayan’ı konuk ettik.

Uzun yıllardır tanıdığım Sevgili Yiğit Çağlayan ile dijitalleşme sürecinde ödemeler dünyasındaki gelişmeleri ve hızlanma sonrasında hayatımızdaki değişiklikleri ele aldığımız yayınımızda sohbetimiz oldukça verimli ve -bulunduğum yer dolayısıyla- oldukça doğaldı. 😅

2020 yılında başlayan pandemi ile dünya genelinde hızlanan dijitalleşme çabalarına yaptığı katkılar ile gündemde olan Mastercard’ın son dönemde ülkemizde dijital kredi (digital loan), akıllı kentler ve akıllı ödemeler gibi yeni çözümlerini ilk ağızdan dinleme ve sorularımızı sorma şansı bulduk. Bu vesile ile önümüzdeki dönemde içinde POS ve Kart geçmeyen ödemelerde de MasterCard çözümlerini göreceğimizi not ettik.

Video yayınımızda elektronik ve kartlı ödemeler dünyasını değerlendiren Çağlayan şu önemli açıklamaları yaptı:

“Biz sadece plastik kartlı ödemelerde değil paranın hareket ettiği her yerde varız. Amacımız tüm elektronik ödemelerde yer alabilmek. Türk reçetesi olarak adlandırılan ve ilk önce yurtiçinde kullandığımız çözümleri tüm dünyaya sunuyoruz.”

Dijital dünyada tüketiciler kontrolü ele almak istiyor.

“Hızlı bir değişim her kanaldan geliyor ve artık tüketici Facebook, Instagram gibi mecralardan alışverişlerini yapıyor. Yani, dijital dünyada tüketiciler artık kontrolü ele almak istiyor bu yüzden biz de Mastercard olarak tüketici neredeyse orada olacağız. Özellikle Türkiye pazarında taksitli ve dijital ödemelerin kontrolünü tüketicilerin eline vermemiz gerekiyor.”

Yayınımızın son bölümünde aşağıdaki özgün konuları da konuştuğumuz keyifli sohbetimizi devamında izleyebilirsiniz.

  • Buy Now Pay Later (BNPL)
  • 3 Boyutlu Doğrulama (3D Secure ) 2.0
  • Fintech şirketleriyle iş birlikleri,
  • Dijital para stratejileri

İyi seyirler! 😇

Soner Canko
FinTech İstanbul Danışma Kurulu Üyesi, Dijital CEO