Amazon, işletmeler için finansal çözümler sunan Amazon Lending aracılığıyla ‘Community Lending’ özelliğini sunmak için kredi çözümleri sunan FinTech şirketi Lendistry ile ortaklığa gittiğini açıkladı.

Amazon’un yeni ortaklığı, şirketin platformunda satış yapan KOBİ’ler için yeni bir fırsat olarak değerlendiriyor. Amazon Community Lending, ABD merkezli tüccarlar için 100.000 ABD dolarına kadar kısa vadeli kredilere erişim sağlayacak. Çözüm, Amazon Lending aracılığıyla yeni bir finansman seçeneği olarak sunulacak.

Amazon, Lendistry’nin dağıttığı fonların çoğunun geleneksel olarak düşük ila orta gelirli kesimlere, Afro-Amerikan ve Hispanik-Latin nüfusları da dahil olmak üzere diğer az hizmet alan işletme sahiplerine gittiğini belirtiyor. Bununla birlikte tüm ABD merkezli Amazon satıcıları Lendistry’den finansman seçeneklerine erişebilecekler

Lendistry CEO’su Everett K. Sands’in ortaklıkla ilgili olarak kullandığı ifadeler şöyle: “Onlar da bizim gibi azınlığa ait işletmeleri destekleme ve güçlendirme misyonundalar. Bu yüzden harika bir uyum sağladık. Amazon satıcı topluluğu, birçok işletme için gerçekten fark yaratabilecek bu tür finansman programlarını kullanılabilir hale getirmek için mükemmel bir yer.”

Amazon yıllardır FinTech sektörünün içinde ve 2011’den beri kredi programları aracılığıyla sermayeye erişim sağlıyor. Amazon ve üçüncü taraf kredi ortakları bugüne kadar ABD’li KOBİ’lere 800 milyon dolardan fazla kredi cermiş durumda.

Amazon, BNPL hizmeti sunmak için Affirm ile anlaştı

KaynakCrowfundInsider