PayTR, NFC özellikli Android işletim sistemine sahip telefon veya tabletler üzerinden temassız özellikli kartlar ve cihazlarla ödeme almayı mümkün kılan ilk ödeme kuruluşu oldu.

Geliştirdiği ürün ve teknolojilerle üye iş yerlerinin hayatlarını kolaylaştırmaya devam eden ödeme kuruluşu PayTR, Mastercard ve Propay ile önemli bir iş birliği başlattı. Buna göre PayTR’ın hem 55 binden fazla üye iş yeri hem de PayTR çözümlerinden yararlanacak yeni işletmeler; Mastercard Tap on Phone platformu (Mastercard Acceptance Gateway) üzerinde çalışan mobil ödeme alma özelliği sayesinde, Android işletim sistemine sahip akıllı telefon veya tabletlerden, POS cihazlardan ödeme alır gibi, temassız ödeme alabilecekler.

PayTR üye iş yerleri, Google Play’den indirebilecekleri PayTR Mağaza uygulaması içinde bulunan mobil ödeme alma özelliği sayesinde, NFC özellikli Android işletim sistemine sahip akıllı telefon ya da tabletlerini bir POS cihazı gibi kullanabiliyor. Böylece, kullanıcıların temassız kartlar ya da cihazlar ile yapmak istedikleri ödemeleri kabul edebiliyorlar. Temassız işlem limiti üzerindeki işlemlerde ise kart şifresi girilerek ödeme tamamlanabilirken, üye iş yerleri için herhangi bir POS maliyeti de bulunmuyor.

“PayTR çözümleriyle işletmeler için hayat artık daha kolay”
PayTR CEO’su Tarık Tombul iş birliğiyle ilgili şunları söyledi: “PayTR kusursuz hizmet sunma prensibi doğrultusunda 55 binin üzerinde işletmeye online ödeme çözümleri sunmaya devam ediyor. İşletmelerimizin en temel ihtiyaçlarından olan yüz yüze satışlarda da PayTR üzerinden ödeme alma beklentisini yeni ürünümüzle karşılamış olmaktan dolayı mutluyuz. Çözüm ortaklarımız Mastercard ve Propay ile birlikte geliştirdiğimiz ürünümüz, Soft POS teknolojisi altyapısıyla işletmelerin kullanımına açılmış durumda. Bu ürünü kullanacak üye iş yerlerimiz ve PayTR çözümlerinden yararlanacak yeni işletmeler için hayat artık daha kolay. Çok yönlü bir Fintek şirketi olma stratejimiz doğrultusunda bu alanda yeni çözümlerimizi de yakın bir zamanda işletmelerin kullanımına sunacağız.”