Albaraka Türk, “Tapu Güvenilir Hesap” uygulaması ile gayrimenkul alış satış işlemlerinin hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlayarak müşterilerinin hayatını kolaylaştırıyor. 

Tapu ile satış bedeli olan nakdin eş zamanlı olarak el değiştirmesini sağlayan bu sistem, dolandırıcılık riskini önlüyor, alıcı ve satıcı arasındaki güven problemini ortadan kaldırıyor.

Sistem Nasıl İşliyor?

İşlemler Albaraka Türk İnternet Şubesi üzerinden gerçekleşiyor. Alıcının ve satıcının girdiği bilgiler Tapu sisteminden sorgulanarak eşleştiriliyor ve gayrimenkul bedeli güvenilir hesaba aktarılıyor. Tapu Dairesinde devir işleminin tamamlanması ile eş zamanlı olarak tapu ve satış bedeli el değiştiriyor; tapu alıcıya geçerken, bedeli olan nakitte satıcının hesabına aktarılıyor. Sürecin tamamı Albaraka Türk İnternet Şubesi üzerinden izlenebiliyor.

“Nakit taşıma riskini ortadan kaldırarak müşterilerimizin hayatını kolaylaştırıyoruz”

Dijital alanda müşterilerine yenilikçi çözümler sunmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Albaraka Türk Dijital Kanallar Direktörü Yasemin Aydın, “Tapu Güvenilir Hesap” uygulamasının Türkiye’nin her yerindeki tapu işlemleri için kullanılabileceğini belirtti. “Bu sistem nakit taşıma riskini ve tarafların birbirine olan güven problemlerini ortadan kaldırıyor, gayrimenkul alış satışlarının hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor” dedi. Albaraka Türk müşterisi olmayanların da şubeye gitmeye gerek kalmadan, görüntülü görüşme ile dakikalar içerisinde müşteri olabileceklerini ve işlemlerini gerçekleştirebileceklerini ifade eden Aydın, bu sistemin ödemelerin dijitalleşmesi anlamında da önemli bir adım olduğunu, bu kapsamda müşteri ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda farklı çözümler sunmaya devam edeceklerini vurguladı.