FinTech ve Insurtech alanlarına ilgi duyan herkes için kapsamlı bir başucu kitabı olan Fintech ve Insurtech ile Finansın Dönüşümü, saygın kitapevlerindeki yerini aldı.

Birleşik Ödeme’nin katkılarıyla yayınlanan Fintech ve Insurtech ile Finansın Dönüşümü, alanında uzman 35 profesyonel ile çeşitli konuları, farklı boyutlarda tartışarak FinTech ve InsurTech hakkında merak edilenleri bir araya getiriyor.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve FinTech İstanbul Kurucu Ortağı Prof. Dr. Selim Yazıcı’nın küratörlüğünü ve editörlüğünü üstlendiği ve sektörün önemli isimlerinin farklı içeriklerle katkıda bulunduğu 904 sayfadan oluşan kapsamlı kitap; FinTech ve Insurtech alanlarına ilgi duyan okurlarını, saygın kitapevlerinin fiziksel/online mağazalarında bekliyor.

  • Kitap Adı: Fintech ve Insurtech ile Finansın Dönüşümü: Dijital Ekonomide Geleceği Şekillendiren Beş Temel Yapıtaşı
  • Yayınevi: Mediacat Yayıncılık
  • Sayfa Sayısı: 904
  • İlk Baskı Yılı: 2021
  • Dil: Türkçe
  • Web: https://fintechkitabi.com/

Fintech ve Insurtech ile Finansın Dönüşümü isimli kitabı, D&R üzerinden inceleyip satın almak için buraya tıklayabilirsiniz

Kitapyurdu üzerinden inceleyip satın almak için buraya tıklayabilirsiniz

Idefix üzerinden inceleyip satın almak için buraya tıklayabilirsiniz

Kitabın tanıtım yazısında kullanılan ifadeler

Finansal Teknolojiler ve Sigorta Teknolojileri alanlarında olan biteni tüm yalınlığı ile anlatıyor, etkili bir strateji geliştirmek isteyenlere ilham veriyor. Uzun yıllar teknolojinin içinde yer almış, Sigorta ve bankacılık alanında kariyer yapmış bir yönetici olarak kurguyu çok beğendim.
Hakan ARAN
İş Bankası Genel Müdürü

Alanındaki en iyilerden biri olan ve yıllardır yaptığı çalışmalarla FinTech ekosisteminin akademik yönünü güçlendiren Prof. Dr. Selim Yazıcı imza attığı bu önemli çalışmayla ülkemizdeki FinTech literatürüne çok büyük bir katkı yapıyor. Kitap, FinTech ve InsurTech kavramlarının gelişimini ve yarattığı faydayı geçmişten başlayarak mercek altına yatırırken, bu alanda çalışan ya da çalışmak isteyenlere de strateji üretebilme konusunda eşsiz bir kaynak sunuyor.

Uzun yıllardır sigorta ve bankacılık sektöründe sahip olduğum deneyime dayanarak, FinTech ve InsurTech ile Finansın Dönüşümü kitabının bu alana ilgisi olan herkes için kaçırılmaması gereken, sadece içerdiği bilgilerle değil, geleceğe yön tutmak açısından da en kapsamlı, en değerli kitaplardan biri olacağına inanıyorum.
Ömer MERT
Fibabanka Genel Müdürü

Geleceğin modern teknolojisi ile klasik ve geleneksel kuralları olan finans ve sigorta sektörü FinTech ve InsurTech isimleri altında bir araya geldi. Biz finans sektörü çalışanları önceleri bu isimleri çok yadırgadık. Başlangıçta sadece birkaç kişinin üzerinde çalıştığı bu iki kavramı anlama ihtiyacımız hızla arttı. Ancak doyurucu bilgi alabileceğimiz kaynaklar çok kısıtlıydı. Elinizde tuttuğunuz bu kitap birçok farklı uzmanlığı kapsayan, teknolojik bir sistem sayesinde kendi kendini sürekli yenileyecek ve uzun süre güncelliğini yitirmeyecek dinamik bir kitaptır. Merak ve zevkle okudum, olağanüstü bir çalışma olmuş.
Mine AYHAN
Generali Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı

Sektör bağımsız insanı merkeze koyan, teknoloji ile yeni nesil beklentileri bir araya getiren anlayışı sürdürülebilir kılmak çok önemli. Geçmiş deneyimlerimizi de mutlaka geleceğe taşıyacağız, ancak şu an içinde bulunduğumuz FinTech ve InsurTech ekosistemleri ile daha fazla entegre olmak verimlilik, sadeleşme, hız, fark yaratmak, sürdürülebilir olmak adına tahmin edilenden çok daha güncel ve yarına bırakılabilecek bir konu değil.

Bu kitap geleceğe hazır olmak ve yine yeniden demek isteyen tüm okurlara pusula niteliğinde olacak bir değer olarak yer alacaktır.
Yavuz ÖLKEN
Axa Sigorta, CEO

Dijital teknolojiler ile tüm sektörlerin dönüştüğü, sektörler arası sınırların ortadan kalktığı, teknoloji ile yeni iş modellerinin oluştuğu çok boyutlu bir dönüşüm yaşıyoruz. Değerli Selim Yazıcı çok geniş bir yazar kadrosuyla birlikte Finansal Teknolojiler özelinde bu dönüşümü mercek altına almış…

Kitabın asıl omurgasını teşkil eden stratejik model, bu büyük dönüşümü doğru okumak, bu alandaki gelişmeleri anlamak, pratik sonuçlarını doğru yorumlamak ve ileriye doğru öngörüler yapabilmek için akademik bir çerçeve sağlıyor. Bu stratejik model kapsamında, yaşadığımız dönüşümü mümkün kılan teknolojiler, bireysel ve toplumsal nedenler ve sonuçlar, finansal kapsayıcılık ve finansal hizmetlere erişim, yeni iş modelleri, organizasyonel değişimler, inovasyon ve girişimcilik ekosistemi ve hızlanan regülatif düzenlemeler boyutlarıyla derinlemesine ve örneklerle ele alınmış…

Finansal hizmetler ekosistemine dahil tüm paydaşlar için önemli bir kaynak olacağına inanıyorum. Kanımca sadece finansal hizmetlerdeki dönüşümü değil, finansın içinde yer alacağı çok daha geniş değer zincirlerindeki dönüşümü anlamak ve anlamlandırmak için bir perspektif sağlayacaktır. Türkiye’nin ve İstanbul’un bir finans merkezi olma yolculuğuna önemli katkılar sağlaması dileklerimle, başta Selim Hoca’yı ve katkı sağlayan tüm yazarları kutluyorum.

Dr. İlker ALTINTAŞ
Akbank, GMY – Teknoloji ve Operasyon

Finans sektöründeki büyük dönüşümün 2008 yılında “Küresel -GÜVEN- Krizi” ile başlamasının ardından, nakitsiz toplum yaratma çabalarının filizlenmesi ve güçlenmesi bir tesadüf değildir. Nakitsiz ya da az nakitli toplum için atılan adımlar ise finans sektöründeki daha büyük bir dönüşümün yeni oyuncularını, FinTech’leri destekleyici bir rol oynamıştır.

Yüzlerce yıldır değişmeyen bir sektörün bu önemli adımlarla hızlı ve çarpıcı değişimi hepimiz için şaşırtıcı ve yorucu olmuştur. İşte tüm bu etkileşimli, sıralı değişimi anlamak için elinizdeki kitap faydalı bir başvuru kaynağı olacaktır.

Dr. Soner CANKO
SC Danışmanlık – Kurucu

Türkiye, yeniliğe meraklı genç nüfusu, jeopolitik ve coğrafi pozisyonu ve güçlü bankacılık ekosistemi ile yeniden yapılanan finans dünyasında bölgesel rol almaya en hazır ülkedir. Bu misyon için geleceği şekillendirecek girişimcilerin yanı sıra onları destekleyecek sağlıklı bir ekosisteme de ihtiyacımız var.

Elinizdeki kitap bu vizyonun parçası olacak finans ekosisteminin tüm oyuncular için gerekli bilgileri en güncel hali ile sunan bir başvuru kaynağıdır.

İhsan ELGİN
Core Strateji – Kurucu
FinTech İstanbul – Kurucu Ortağı

Türkiye FinTech ve InsurTech ekosisteminin geleceğine yönelik en kapsamlı ve ufuk açıcı yol haritası. Bu iki alanın Türkiye’deki en önemli isimlerinin elinden çıkan bu kitap, ortaya koyduğu model de sektöre çok önemli vizyon getiriyor.

Sefer YÜKSEL
Bloomberg HT – Editör
Finansal Teknoloji Programı Sunucusu

Ferhat Verdi
Ferhat Verdi, 2022 itibarıyla FinTech İstanbul platformunun genel yayın yönetmeni. Almanya'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Çalışma hayatına Western Union iletişim departmanı ile başladı. NewTech, MacLine, iPad Mag gibi teknoloji dergilerinde ve ShiftDelete.Net'te yazı işleri müdürlüğü yaptı. Uzun yıllar Bankalararası Kart Merkezi'nin blogunu yönetti. Bir dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde sorumlu genel yayın yönetmenliği görevini de üstlenen Verdi, IoT ve blockchain alanlarına özel ilgi duyuyor.