Akıllı Sözleşmeler ve NFT eğitimi, 23 Mayıs Pazartesi günü başlıyor…

FinTech İstanbul Akademi eğitimleri hız kesmiyor. Yoğun ilgi gören Blockchain 101 ve FinTech Regülasyonları eğitimlerinin ardından Akıllı Sözleşmeler ve NFT eğitimi, 23 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşiyor.

Sınırlı kontenjan ile gerçekleşecek bu çok özel eğitim sektörün önde gelen iki ismi Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Çağlayan Aksoy ile TBL Legal Kurucu Ortağı Av. Burcu Tümer’in canlı anlatımıyla online formatta düzenleniyor.

Bitcoin ile adını duyuran blokzinciri teknolojisinin en önemli uygulamalarından biri olarak görülen akıllı sözleşmeler ve günümüzün dikkat çekici yeni kavramlarından NFT odağındaki eğitim dopdolu içeriği ile benzersiz bir içerik sunuyor. Bir akıllı sözleşme örneği olan NFT kavramından, sanatla olan ilişkisinden ve güncel örneklerden bahsederek, hukuki açıdan kapsamlı değerlendirmeler yapılıyor.

Genel katılıma açık olan eğitim ile ilgili detaylar ve kayıt linki haberin devamında yer alıyor.

Eğitim Hakkında

Akıllı sözleşmeler, Bitcoin ile adını duyuran blokzinciri teknolojisinin en önemli uygulamalarından biri olarak görülmektedir. Akıllı sözleşmeler bugün dünyada finans, lojistik, bankacılık ve sigorta sektörlerinde büyük ilgi görmektedir. Akıllı sözleşmelerin adında belirtildiği üzere “akıllı” ya da “sözleşme” olup olmadığı tartışılmakta; hukuki düzlemde nereye oturtulacağı konusu tereddütlere yol açmaktadır. Eğitimin ilk bölümünde akıllı sözleşme kavramı, akıllı sözleşmelerin uygulama alanları ve akıllı sözleşmelerin hukuk ile kesişim alanları hakkında temel bilgiler aktarılacaktır.

Günümüzde dijital varlıklar, geleneksel sektörleri hızla değiştirmekte ve yeni bir bakış açısı sunmaktadır. Hukukun teknolojiyi takip ettiği ve teknolojik gelişmelere adapte olma zorunluluğunu doğurduğu bu dönemde, hayatımıza giren ve merak konusu olan yeni bir kavram var; Nun-Fungible Tokens (“NFT”). İşte bu sebeple, bu eğitimde aslında bir akıllı sözleşme örneği olan NFT kavramından, sanatla olan ilişkisinden ve güncel örneklerden bahsederek, hukuki açıdan değerlendirmesi yapılacaktır. Aynı zamanda, NFT’lerin dijital dönüşüme katkısından bahsederek dünyadaki örneklere yer verilecektir.

Eğitimin İçeriği (Konu Başlıkları):

  1. Akıllı sözleşme kavramı
  2. Akıllı Sözleşmelerin Uygulama Alanları
  3. Akıllı Sözleşmelerin Özellikleri
  4. Akıllı Sözleşmelerin Hukuki Niteliği
  5. Dijital varlık kavramı
  6. NFT kavramı
  7. Örneklerle NFT ve sanat eserleri
  8. NFT’nin hukuki açıdan değerlendirilmesi
    • KVKK açısından
    • Fikri mülkiyet hukuku açısından
    • Vergi mevzuatı açısından
  9. Dijital dönüşüm ve NFT’ler
  10. Dünyadan örnekler

Eğitimin Hedef Kitlesi:

Genel katılıma açık

Eğitimin Seviyesi (Belirtiniz):

  • Orta

Eğitim Süresi (Belirtiniz):

  • Yarım Gün (3 Saat)

Sınırlı kontenjan ile gerçekleşecek eğitime ilişkin daha fazla detay ve kayıt için buraya tıklayınız.