Türkiye’nin önde gelen FinTech şirketlerinden birini temsil eden ve unicorn olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Birleşik Ödeme, iki yıldan beri Formica yapay zeka (AI) teknolojisini kullanıyor. Trlogic Information Technologies tarafından geliştirilen platform, gerçek zamanlı veri analizi ve risk yönetimi hizmeti sunuyor…

2010’da kurulan Birleşik Ödeme, büyük yatırımlar aldığı gibi küresel faaliyetleri ile Türkiye Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından elektronik para ve ödeme hizmetleri lisansı verilen ilk şirketlerden birini temsil ediyor. Bu lisansı 2015 yılında alan Birleşik Ödeme, Türkiye’nin en büyük unicorn şirketlerinden biri olma yolunda ilerliyor.

Türkiye’nin ilk ve tek FinTech hizmeti şirketini (FaaS) temsil eden Birleşik Ödeme, kurumların nakit yönetim süreçlerinde finansal işlem yeteneklerini artırma esaslı çözümler sunuyor. Şirket, bu hizmeti sunarken Formica AI ile risk operasyonları ve iş takibi süreçlerinde beraber çalışıyor.

Sunduğu Yapay Zeka destekli altyapı, gerçek zamanlı veri analizi, kendi kendine öğrenme yetenekleri ile çalışanlar ve risk ekipleri üzerindeki baskıyı azaltan Formica AI, bu sayede Birleşik Ödeme‘yi gerçek zamanlı olarak siber dolandırıcılığa karşı korurken milyonlarca uluslararası finansal işlemin sorunsuz gerçekleştirilmesini sağlıyor. Türk yazılım geliştiricileri ve mühendisleri tarafından geliştirilen Formica, sektörlerinin lideri Hepsiburada, Birleşik Ödeme, Anadolubank ve Oyak Investment gibi şirketlere hizmet sağlıyor.

Şirketlerin yükünü azaltmak ve sektörün ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilen Formica AI,  gerçek zamanlı milyonlarca veri ve finansal işlemi analiz ediyor. Bu sayede şirketler, çalışanlar ve müşteriler, gerçek zamanlı dolandırıcılığa karşı korunuyor. Kod kullanmayan arayüzü ile sürükle ve bırak içeriği sunan platform, şirketlerin bilişim teknolojilerine (IT) olan bağımlılığını azaltarak operasyon etkinliğini artırıyor.

Formica Fraud, özellikle risk yönetimi operasyonları için geliştirilirken, yapay zeka aracılığı ile karar alma süreçlerinde kolaylık sağlıyor. Sonuç olarak, şirketlerin kayıplarını en aza indiriyor ve dolandırıcılık modellerine karşı makine öğrenimi modelleri ile önlem alarak hızlı tepki vermelerini mümkün kılıyor.

Birleşik Ödeme, Formica Fraud’u öneriyor…

Sunduğu yenilikçi finansal teknoloji çözümleri ile her gün sayısız finansal işlemin gerçekleştirilmesini sağlayan Birleşik Ödeme, gerçek zamanlı güvenlik için Formica Fraud kullanılmasını öneriyor. Formica’nın AI modelleri her işlemde daha da gelişirken aynı zamanda değişen dolandırıcılık yöntemlerine karşı güncelleniyor. Böylece işlemlerin etkinliği ve maliyetini optimize ederken, dijital para akışı yüksek sektörler ve şirketler için büyük kolaylık sağlıyor. Sunduğu FaaS  altyapısı ile Türkiye’nin büyük kurumlarına, bankalarına ve küresel FinTech şirketlerine özelleşmiş çözümler sunan Birleşik Ödeme, Formica AI’ın  gerçek zamanlı ve akıcı ve veri analitiği süreçleri tarafından destekleniyor.

FaaS vizyonu ile hizada hareket eden Birleşik Ödeme; dijital cüzdan, sanal/fiziksel bankamatik kartı, yerel/uluslararası para transferi, güvenli kasa çözümü gibi hizmetleri sunuyor. Bu hizmetler Formica AI’ın çeşitli iş sektörlerine yönelik sunduğu yetenekler ve ürünler ile destekleniyor.
Kredi kartları, cüzdanlar ve sanal nokta satışı gibi binlerce farklı türdeki ödeme, sorunsuz yönetilmeye çalışıldığı zaman, erişilebilirlik ve gerçek zamanlı risk yönetimi kritik önem taşıyor.
Bu kapsamda, gerçek zamanlı veri analitiği yetenekleri ve grafik analizi teknolojileri sunan Formica Fraud, Birleşik Ödeme tarafından önerilen gerçek zamanlı risk yönetimi ve finansal işlemlerde kapsamlı dolandırıcılık tespiti sağlıyor.

Sunduğu mobil uygulamalar sayesinde Formica AI, Birleşik Ödeme için gerçek zamanlı ve kesintisiz raporlama sunuyor ve riskli durumlarda alarm ile uyarıda bulunuyor. Böylece risk ekipleri alarmları anında kontrol ederek platform üzerinde gerçekleşen şüpheli işlemleri kontrol ediyor. Formica AI tarafından sunulan veri işleme yetenekleri sayesinde, Birleşik Ödeme farklı sektörlerdeki tüm müşterilerine tarihi ve gerçek zamanlı verileri eşzamanlı risk analiz süreçlerine entegre ederek dolandırıcılık girişimlerinden koruyor.

Trlogic Information Technologies CEO’su Özgür Oktan (üstte) konuya ilişkin olarak: “Birleşik Ödeme ile kurduğumuz ortaklık, iki yıldan bu yana devam ederken tamamen inovasyon ve güvene dayanıyor. Formica’yı geliştirmeye başladığımız günden bu yana beraber çalıştığımız Birleşik Ödeme, finans dünyasına sunduğu akıllı-dijital çözümler ile platformun geliştirilmesinde önemli bir rol oynadı. Gerçek zamanlı veri analiz yetenekleri ve yapay zeka teknolojileri ile Formica, Birleşik Ödeme gibi yerel ve küresel alanda kendini kanıtlamış şirketlerle kurduğu güven ilişkisi sayesinde gurur duymamızı sağlıyor” diyerek şöyle devam edyor:
“2016 yılında kurulan Trlogic Information Technologies, buluta (cloud) özel uygulamalar geliştirmesinin yanı sıra profesyonel DevOps danışmanlık hizmetleri sunarak kurumlara,  şirketlere yazılım ve ürün gelişimi alanında yeteneklerini arttırma imkanı sunuyor. Çalışmış olduğumuz finansal alanlarda elde ettiğimz derin sektör tecrübesi ve bilginin yanı sıra yazılım gelişimi ve bulut dönüşümü üzerinde çeşitli projelerde altı yıldan bu yana çalışan Trlogic Information Technologies, Formica AI tarafından geliştirilen ürünün gerekliliğini fark etti. Yapay Zeka odaklı gerçek zamanlı dijital dolandırıcılık tespiti ürünü Formica, iş ortakları arasında bir yıldan uzun bir süredir kullanılıyor. Bu iş ortakları arasında Türkiye’deki en büyük yatırım ve sigorta gruplarından biri olan Oyak, her zaman modern teknolojiyi takip eden Anadolubank ve ödeme sistemleri tedariğinde lider olan Birleşik Ödeme yer alıyor.  Türkiye’de marka tanınırlığını artırmasının yanı sıra, Formica aynı zamanda küresel müşterilere hizmetlerinin sunmayı hedefliyor ve hizmet yazılımı (SaaS)  yaklaşımı ile yeni içerikler ve ürünler üretmeye devam ediyor.”

KaynakAijourn