Türkiye’de fatura ödeme servisleri, para transferi, temassız alışveriş, Kentkart ve İstanbulkart’a masrafsız para yükleme gibi özellikleri ile yoğun ilgi gören fastPay’in devredileceği açıklandı. İşte detaylar…

2012 yılından bu yana DenizBank A.Ş.’nin uygulaması olarak hayatına devam eden fastPay Mobil Cüzdan (“fastPay”) ürününün Haziran 2022 itibarıyla elektronik para ve ödeme hizmetleri alanında faaliyet gösteren ve %100 DenizBank A.Ş. şirketi olan, fastPay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.’ye (“fastPay A.Ş.”) devredileceği açıklandı.

Bir basın duyurusu ile fastPay A.Ş.’nin 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun uyarınca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından lisans verilmiş bir elektronik para ve ödeme kuruluşu olduğu kaydedildi.

Yenilenen fastPay uygulamasının, uygulama marketlerinden yüklenip, giriş ve kayıt işlemlerinin tamamlanması halinde mevcut bakiye, işlem geçmişi, kayıtlı kartlar, ürün ve hizmetlerle ilgili yapılan analizlerle beraber otomatik olarak kaldığı yerden kullanılmaya devam edilebileceği aktarıldı.

Öte yandan fastPay’i kullanmaya devam etmek istenmemesi halinde hesabı kapatmak için fastPay hesabında o tarih itibarıyla kalan tutarın DenizBank şubelerinden çekilebileceği bildirildi. Bu durumda kişisel verilerin DenizBank A.Ş. tarafından mevzuat gereği 10 yıl boyunca saklanacağı ve bu süre sonunda yok edileceği veya anonimleştirileceği eklendi.

Devir tarihinden önce DenizBank A.Ş. ile 0850 222 0 800, devir tarihinden sonra fastPay A.Ş. ile 0850 737 77 77 numaraları üzerinden iletişime geçilebileceği de paylaşılan bilgiler arasında.