Delta Air Lines jet uçağından yapılan kredi kartını tanıttı

Delta Air Lines, geri dönüştürülmüş Boeing 747 Jumbo Jet kullanılarak üretilen temassız kredi kartını duyurdu.

Emekliye ayrılmış bir Boeing 747 Jumbo Jet’in kredi kartına dönüşebileceği kimin aklına gelirdi ki? ABD’de Delta Airlines, tam olarak bu kapsamdaki bir adımla geri dönüştürülmüş Boeing 747 Jumbo Jet’ten yapılmış metal temassız kredi kartlarını kullanıma sundu.
Yüzde 25 oranında ‘jet uçağı’ içeren kredi kartına başvurular alınmaya başlandı.

Geri dönüştürülmüş uçak metali kullanılarak yapılan ilk kredi kartına ilginin yoğun olduğu kaydedildi.

Delta’nın SkyMiles Reserve ve Reserve Business American Express kartlarının sınırlı sayıdaki versiyonları şeklinde sunulan kredi kartının son derece sofistike bir ‘hoş geldiniz kiti’ ile adreslere gönderileceği belirtildi. Bu kit, Boeing 747 Jumbo Jet’in tarihi ve kartın üretimi hakkında bir artırılmış gerçeklik deneyimi içerecek…

Ek açıklamalar bir hayli ilginç. Örneğin havayolu şirketinin uçak metalinin günlük aşınma/yıpranma katsayılarını dikkate aldığı ve çalışır durumdaki bir kredi kartı üretimi amacıyla bir yıl süren Ar-Ge sürecinin geride bırakıldığı bilgileri paylaşılıyor. Metal işçisi ekibinin uçağın parçalarını söktüğü, ardından temizlenebilmesi, işlenebilmesi ve ince tabakalar halinde yuvarlanabilmesi için alüminyum dış yüzeyinin hazırlandığı ifade ediliyor. Bu arada tek bir uçağın kullanıldığını belirtelim.

Söz konusu kredi kartının alüminyumu korumak için polimer baskı katmanlarına sahip olduğu detayı da ekleniyor.

Son olarak Delta, başvuruların 3 Ağustos’a kadar “stoklar tükenene dek” kabul edileceğini bildiriyor.

KaynakNfcw