Dubai veliaht prensi Şeyh Hamdan bin Mohammed bin Rashid al-Maktoum, sosyal medya üzerinden metaverse stratejisine dair bilgileri paylaştı.

Arap Yarımadası’nda konumlanan Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti ve en büyük şehri konumundaki Dubai’nin veliaht prensi Şeyh Hamdan bin Mohammed bin Rashid al-Maktoum, Twitter paylaşımları ile “metaverse stratejisi” geliştirildiğini duyurdu.

Yeni strateji ile 5 yıl içerisinde 40 bin yeni istihdam yaratılacağını bildiren veliaht prens, ayrıca 4 milyar dolarlık gelire ulaşılacağını kaydetti. Ayrıca blockchain ve metaverse odaklı şirket sayısında halihazırdaki rakamlara göre 5 katlık artış hedefini de açıkladı. 5 yıllık dönemi içeren stratejinin uygulanma metodu hakkında henüz net bilgiler bulunmuyor, ancak teşvikler, yatırılar ve eğitim programlarının öne çıkması bekleniyor. Yeni yeteneklerin teşvik edilmesi bu kapsamdaki diğer gereklilikler arasında yer alıyor.

Dubai, teknoloji ve kripto endüstrisine yönelik önemli bir çekim merkezi haline dönüşüyor. Önde gelen şirketleri bölgeye çekmek, yönetimin amaçları arasında bulunuyor. Dubai, regülasyonlar alanında da öne çıkmış durumda; birçok ülkede bu alanda ciddi belirsizlikler söz konusuyken geçtiğimiz aylarda bir yasa çıkarıldı ve Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumu faaliyetlerine başladı…

Dubai’nin dinamik yapısı ile birlikte Bybit, küresel merkezini burada açacağını duyurmuş, Crypto.com ve FTX de ofis hazırlıklarına başlamıştı. Dubai merkezli havayolu Emirates’in NFT adımları, Damac Group’un 100 milyon dolarlık yatırımla dijital şehir planlamaları, hatta metaverse hastanesi kurulması gibi projeler sıklıkla gündeme geliyor.