Revolut, Rumen müşterilerin kendi yerel para birimleri (RON) üzerinde tüketici kredisine başvurabileceklerini duyurdu.

Kullanıcılar, birkaç dakika içinde 125.000 RON’a kadar tüketici kredilerine erişebilecek. Uygulama ayrıca müşterilerin aylık geri ödeme planlarını düzenlemelerine, doğrudan ödeme yapmalarına ve kredi raporlarını kontrol etmelerine de olanak tanıyacak.

60 aya varan sabit faizli ihtiyaç kredisi kullandırılacak ve kredi profiline göre faiz oranları %6,99 ile %15,59 arasında değişecek.

Revolut Romanya’nın genel müdürü Gabriela Simion, “Tüketici kredisi – Revolut tarzı – elde edilmesi kolay; uygulamada birkaç basit adımda hazır ve maliyetler açısından da çok şeffaf – alınan tek maliyet faiz. Erken geri ödeme ücreti ve başka gizli maliyetler yok. Kredi, şu anda geliri çevrimiçi olarak doğrulanabilen bir kredi geçmişine sahip Revolut müşterileri için mevcut, ancak bu aşamalı bir süreç ve yakında desteklenen diğer kategorileri ekleyebileceğiz” diyerek sözlerini şöyle tamamladı: “Bu sadece başlangıç. Yakın gelecekte, milyonlarca Rumen’in günlük harcamalarını daha verimli yönetmesine yardımcı olacak diğer düşük maliyetli kredi ürünlerini eklemeyi planlıyoruz.”

Romanya, kullanıcı tabanının yaklaşık %10’unu oluşturan 2 milyondan fazla müşteri ile Revolut’un küresel olarak ikinci en büyük pazarı durumunda.

Söz konusu hizmet, Litvanya, Polonya ve İrlanda’daki kullanıcılar için de mevcut.