PayPal ve Apple arasında yakınlaşma ve iş birliği adımlarının başladığı görülüyor…

Birbirlerinin temelde rakibi olan PayPal ve Apple’dan iş birliği adımı geldi. Buna göre her iki şirket de kendi platformları üzerinden diğerinin ödeme ürününü kullanabilecek.

ABD’li işletmelere yönelik adımda Apple’ın yeni Tap to Pay teknolojisi kullanılarak PayPal ve Venmo iOS uygulamaları ile ‘temassız ödeme’ alınabilecek.

Buna karşın tüketicilere yönelik olarak Apple Pay de, PayPal’ın ticari platformlarındaki ödeme alternatiflerine eklenecek.

Ayrıca gelecek yıldan itibaren ABD’li müşteriler PayPal ve Venmo kredi/banka kartlarını Apple Wallet (Cüzdan) uygulamasına ekleyebilecekler.

Böylelikle mobil cüzdan devleri PayPal ve Apple arasında bir tür ‘rekaberlik’ esasıyla yakınlaşma ve iş birliği adımlarının başladığı görülüyor.

Son olarak Tap to Pay özetle, ek bir donanım veya terminal gerekmeksizin temassız ödeme alınabilmesini sağlayan teknoloji.

Son verilere göre ABD’deki tüm banka ve kredi kartlarının 3’te 2’sinden fazlası temassız ödeme özelliği ile geliyor ve benimsenme hızı sürekli artan bu ödeme şekli, Tap to Pay ile dijital cüzdanlara sahip Apple cihazlarına pratik bir formda entegre edilmek isteniyor.

KaynakFinextra