Finans sektörünün nabzını tutan Payment Systems Magazine (PSM) tarafından düzenlenen PSM AWARDS’ta Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki olan Architecht, “Yılın Teknoloji Sağlayıcısı” kategorisinde Altın PSM’nin sahibi oldu. Architecht, bu ödülü dijital bankalar için özel olarak geliştirilen ve uçtan uca tüm bankacılık işlemlerinin gerçekleştirilmesine olanak sağlayan “Architecht Dijital Bankacılık Platformu” ile kazandı.

Payment Systems Magazine (PSM) tarafından, finans ve teknoloji sektörünün gelişmesini hedefleyen yenilikçi ürün ve hizmetleri desteklemek ve sektörde yaratıcılığı teşvik etmek üzere 2018 yılından bu yana düzenlenen PSM AWARDS sahiplerini buldu. Bankacılık ve finans sektörü için global ve inovatif teknoloji ürünleri geliştiren Architecht, bu yıl beşincisi düzenlenen PSM AWARDS 2022’de Altın PSM’ye layık görüldü. Architecht “Yılın Teknoloji Sağlayıcısı” kategorisindeki bu ödülü “Architecht Dijital Bankacılık Platformu” ile kazandı. Architecht tarafından dijital bankalar için özel olarak geliştirilen ve uçtan uca tüm bankacılık işlemlerinin gerçekleştirilmesine olanak sağlayan “Architecht Dijital Bankacılık Platformu”, BDDK’dan kuruluş onayı alan bankaların tercih ettiği bankacılık teknolojisi olarak dikkat çekiyor.

“Dijital bankaların lider teknoloji sağlayıcısıyız“

Finans sektörünün en itibarlı ödüllerinden biri olan PSM AWARDS, 22 Aralık’ta İstanbul’da gerçekleştirildi. Finans ve teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı törende Architecht adına ödülü alan Genel Müdür Ökkeş Emin Balçiçek, yaptığı açıklamada bu ödülü almaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Architecht olarak kurulduğumuz günden bu yana pek çok başarıya imza atarak kısa sürede Türkiye’nin en önemli teknoloji şirketleri arasına adımızı yazdırmayı başardık. Aynı zamanda bir teknoloji ihracatçısı olarak yurt dışına milyon dolarlar seviyesinde satış gerçekleştirdik. Son dönemde BDDK’dan onay alan dijital bankaların lider teknoloji sağlayıcısı olarak sektördeki konumumuzu daha da güçlendirdik. Dijital bankaların ihtiyaç duyduğu tüm teknolojiyi tek bir platformdan uçtan uca  sağlayarak bu alanda hizmet veren kuruluşların önemli bir çözüm ortağı olduk. Tüm bu çalışmalarımızın karşılığını bu ödülle alıyor olmak gurur verici. Projemizde emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Yeni yılda da aynı azimle çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” diye konuştu.