Başarılarla dolu yedi yılı geride bıraktık.

“FinTech Ekosisteminin Buluşma Noktası” vizyonu ile İhsan Elgin, Prof. Dr. Selim Yazıcı ve Dr. Soner Canko tarafından 2 Şubat 2016’da kurulan FinTech İstanbul, 7. yaşını kutluyor. Başarılarla dolu yedi senede ekosistemin gelişimine önemli katkılar sağlayan FinTech İstanbul’da binlerce içerik yayınlandı, her biri sektör lideri yüzlerce eğitim düzenlenirken farkındalık ve bilgi odağındaki webinar yayınları, desteklenen/temsil edilen yerel ve uluslararası etkinlikler öne çıktı. E-posta bültenlerimiz 10 binin üzerindeki abonemize her hafta aynı gün ve saatte ulaştı.

Raporlarımız, iş birliklerimiz, FinTech Timeline gibi referans noktaları ile birlikte yerel ve global ölçekte yoğun ilgi gördü. Sürekli büyüyen topluluğumuzla sosyal medya platformlarımız üzerinden de buluştuk. Kurucularımız ve birbirinden değerli yazarlarımız yerel ve global TV programlarında, dijital/basılı medyada, etkinliklerde değer katan görüşlerini geniş kitlelerle paylaştı.

FinTech İstanbul, sadece Türkiye’de değil global ölçekte de yüksek bilinirliğe ulaştı geride kalan 7 senede. İngilizce dilinde yayınlanan içeriklerimizle web sitemize ABD’den Birleşik Krallık’a, Çin’den Güney Afrika’ya, Avustralya’dan Japonya’ya sayısız ülkeden ziyaretçiler ağırladık; derin ilişkiler kurup ekosisteme katma değer kattık. Bu süreçte bizimle olan ve ekosisteme katkı sağlayan herkese çok teşekkürler.

Gelecekte de hedefimiz “FinTech Ekosisteminin Buluşma Noktası” vizyonumuzu eksiksiz biçimde karşılamak. Bu kapsamda daha fazla eğitime, ulusal ve uluslararası etkinliğe, webinarlara imza atıp, en güncel gelişmeleri platformumuza taşıyarak FinTech ekosisteminin gelişimine dinamik katkılarımızı eksiksiz bir şekilde sürdüreceğiz.

Prof. Dr. Selim Yazıcı: “Ekosistemi büyütmek için çalışmaya devam edeceğiz.”

Yedinci yaş günü ile ilgili olarak FinTech İstanbul Kurucu Ortağı ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yazıcı, şu değerlendirmede bulundu:
“FinTech İstanbul’u 2016 yılında kurarken temel amacımız, ülkemizde FinTech ekosisteminde bulunan tüm tarafları bir araya getirebilecek bir platform yaratmak ve bu platformda yer alanlara fayda sağlayabilmekti. Geçen yedi yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz eğitimler; geliştirdiğimiz ulusal ve uluslararası işbirlikleri; yayınladığımız haber ve raporlar ile gerçekleştirdiğimiz etkinlik ve webinarlar sayesinde ekosistemin önemli bir parçası haline geldik. FinTech alanında en çok aranan eğitimleri sunan ilk ve tek online eğitim platformu olan FinTech Akademi’yi hayata geçirerek ülkemizde yeni gelişen bu sektördeki yetenekli insan kaynağı açığının giderilmesinde katkıda bulunduk. Bu yolculukta girişimciler, bankalar, yatırımcılar, düzenleyici ve denetleyiciler ile bu sektöre yeni giren tüm oyuncular FinTech İstanbul Platformunda yer alarak hem bizi desteklediler ve hem de bizden fayda sağlayarak birlikte üretebilme ve sinerji yaratabilme fırsatını elde ettiler. Gelecekte de yine aynı işbirlikleri ile ülkemizdeki ekosistemi büyütmek ve bu alanda bölgemizde bir güç haline gelebilmek için çalışmaya devam edeceğiz.”