Visa, Brezilya’da yeni Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) projesini açıkladı. İşte detaylar…

Ödeme şirketi Visa, Brezilya’da ekonomide yeni kullanım alanlarının keşfedilmesine yönelik çabaların bir parçası olarak yeni CBDC projesini duyurdu.

Proje, Brezilya’daki KOBİ’lerin küresel finansmana erişimi ve operasyonel süreçlerinin iyileştirilmesini esas alıyor. Bu kapsamda tarım sektörünün yeni finansman seçeneklerine şiddetle ihtiyaç duyduğu için Visa’nın projesindeki ‘hedef pazar’ olduğu kaydediliyor.  Zira Brezilyalı çiftçiler için mevcut finansman seçenekleri ok yüksek faiz oranları ve bürokratik darboğazlarla sarılı.
Visa‘nın yeni çözümü ise çiftçilerin küresel yatırımcıların yerel operasyonlara kaynak sağlamaları için Ethereum üzerinde tokenleştirilmiş sözleşmeler oluşturmasına olanak tanıyor.

Visa, farklı dijital varlık biçimleri arasında birlikte çalışabilirliği sağlamak için Evrensel Ödeme Kanalı (UPC) olarak adlandırılan kendi özel teknolojisinin kullanımı göz önüne alındığında, çözümünün öne çıktığını belirtiyor…

Konuya ilişkin açıklamasında Visa’nın İnovasyon ve Tasarım başkanı Vanesa Meyer, “Öz sermaye finansmanını daha da demokratikleştiren, piyasada rekabeti artıran ve finansal kapsayıcılığı genişleten yeni blok zinciri tabanlı teknolojileri kullanıma sunduğumuzda, KOBİ’lerin işletme operasyonlarını daha basit, daha erişilebilir ve güvenli bir şekilde finanse etmelerine yardımcı olabiliyoruz.” Dedi.

KaynakCoingeek