Seamless ekibinin ilk Avrupa denemesi olan Seamless Europe 18-19 Ekim tarihlerinde Berlin’de gerçekleşti.

Dubai ve Asya merkezli etkinliklerde kıyasla daha mütevazı bir konsepte sahip olan Berlin etkinliğinde e-ticaret, ödemeler ve bankacılık konuları etkinliğin odak noktasındaydı.

Berlin’in en büyük fuar merkezlerinden Messe’de bir arayan gelen KYC, sınır ötesi ödeme, e-commerce hizmet sağlayıcıları çözümlerini Alman pazarında görücüye çıkardılar.

Fuarda Türkiye’den Veripark, Fimple gibi bilinen fintech şirketlerine ek olarak Oplog, Sodec Technologies gibi şirketler stant açtılar.

Innovance, Oyak Anker Bank, Ziraat Bank AG, European Merchant Bank, Payrails, Skyalp, KOBİL, Turan, Sanction Scanner, DataSpecta, NG-Consulting, RUUT, Insha gibi şirketler ise etkinliği katılımcı yönetici ekipleri aracılığıyla takip ettiler.

Delivery Hero, WebID, Verimi gibi şirketlerin Türk yöneticileri de etkinlikteydi.

Seamless etkinliğindeki dijital ödeme odağından dolayı etkinlik alanına yerleştirilen ATM etkinliğe katılan uzmanlarca alay konusu olsa da bu ironik durum Berlin’de nakit ödemelerin  halen çok yaygın olması gerçeğini değiştirmiyor.

Hafta boyunca gerçekleşen European Innovation Bridge buluşması ve Innovance & Mambu daveti ise Türkiye girişimci ve fintech ekosisteminin bir araya geldiği renkli görüntülere yol açtı.

Bir sonraki Seamless Avrupa etkinliğinin Münih’te yapılması planlanıyor.

Elif Kocaoğlu Ulbrich
Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Ş. Elif Kocaoğlu Ulbrich, Galatasaray Üniversitesi’nden Özel Hukuk ve WHU – Otto Beisheim School of Management’tan İşletme Yüksek Lisans derecelerine sahiptir ve ilaveten Jean Monnet, Joachim Herz Stiftung bursiyeridir. İstanbul ve Ankara’da muhtelif uluslararası hukuk bürolarında altı seneden fazla avukat olarak çalıştıktan sonra, Denizbank A.Ş. ile başlayan bankacılık ve finans kariyerine 2013 itibariyle Hamburg ve daha sonra Berlin’deki FinTech startuplarında (FinLeap, Cringle, Lendico) iş geliştirme, proje yönetimi, FinTech regülasyon ve lobi faaliyetleri alanlarında uzmanlaşarak devam etmiştir. FINTECH Circle ve Wiley iş birliğiyle 2020’de yayımlanması planlanan The PAYTECH Book, The AI Book ve The LegalTech Book kitaplarında eş yazar olan Kocaoğlu Ulbrich, kurucusu olduğu Berlin merkezli Contextual Solutions aracılığıyla 2019'dan beri danışmanlık, eğitim ve yayım hizmetleri sunmaktadır.