2016’daki başlangıcından bu yana finansal hizmetlerin, kamu politikasının ve teknolojinin geliştirilmesiyle ilgili konularda etkileşimde bulunmak, bağlantı kurmak ve işbirliği yapmak için küresel topluluğu bir araya getiren Singapur FinTech Festivali (SFF) bu yıl 15-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
SFF, 2023 temasını “Finansal Hizmetlerde Yapay Zeka Uygulamaları” olarak belirledi. Bu kapsamdaki odak noktası, AI ve Web3 gibi teknolojilerin aşağıdaki maddeleri hızlandırmaya nasıl yardımcı olabileceği:
– Düşük karbonlu bir geleceğe geçiş,
– Yetersiz hizmet alan kesimlerin ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak için finansal sistem mimarisinin yeniden tasarlanması,
– Dijital ekonominin modern iklim, teknoloji ve siber risklere karşı güvence altına alınması.
Singapur FinTech Festivali’nde bu yıl teknoloji, kurucular, ESG, regülasyon ve yetenek olmak üzere 5 ayrı yeni alan olacak. Bunların her biri FinTech alanındaki son gelişmelere ve inovasyonlara kendi bakış açılarını sunacak.
- Teknoloji alanı dijital varlıkların ve yapay zeka uygulamalarının finansal teknolojilere nasıl şekillendireceğine odaklanacak.
- Kurucular alanı ise finansal hizmetler sektöründeki yöneticileri, girişimcileri ve yatırımcıları bir araya getiren bir platform olacak. Bununla ilişkili olarak “The Founders Peak” adında kurucuların başırılı girişimcilik yolculuğunda değerli görüşlerini paylaştığı bir sahne de olacak.
- ESG (environment, social, governance) alanı ise finansal kurumlar, IoT üreticileri ve sürdürülebilir girişimler dahil olmak üzere ESG finansal hizmetler ekosistemine odaklanacak.
- Regülasyon alanı da politika yapıcılar ve düzenleyicilerin bilgilerini ve stratejileri paylaştığı bir alan olacak. Bu alan aynı zamanda RegTech ve SupTech çözümlerini de içerek.
- Son olarak Yetenek alanı da kamu ve özel sektörün yetenek geliştirme girişimlerini öne çıkararak öğrenme, beceri geliştirme ve işin geleceğini teşvik etme odaklı bir alan olacak.
Bu alanların yanı sıra festivalde birçok farklı sahne ve workshop faaliyetleri de yer alacak.
Anahtar kelimeleri “Policy”, “Finance” ve “Technology” olarak belirlenen festivale her yıl olduğu gibi bu yıl da endüstrinin dört bir yanından değerli isimler katılıyor. SC Yönetim Danışmanlık kurucusu ve FinTech İstanbul Danışma Kurulu Üyesi Dr. Soner Canko da Türkiye’den festivale katılan isimler arasında olacak.
Singapur Para Otoritesi ve Elevandi ortaklığında organize edilen Singapur FinTech Festivali geçtiğimiz yıl 134 ülkeden 62 binin üzerinde katılımcıya ev sahipliği yapmıştı.
Singapur FinTech Festivali’ne katılmak ve kayıt yaptırmak için burayı ziyaret edebilirsiniz.