600’den fazla katılımcı, binlerce iş birliği görüşmesi, yapay zekâ destekli eşleşmeler ve stratejik bağlantılar ile Türkiye’nin en verimli FinTech buluşması “FinTech Istanbul B2B Connect Summit”, 22 Mayıs’ta gerçekleşti.
FinTech İstanbul ve Oniki iş birliği ile bu yıl 3’üncüsü düzenlenen FinTech Istanbul B2B Connect Summit, sadece bir etkinlik değil; stratejik iş birliklerinin doğduğu, yeni ticaret köprülerinin kurulduğu, verimli ve hedefli buluşmaların adresiydi.
Bir yanda Türkiye’nin lider bankaları ve finansal teknoloji şirketleri, diğer yanda çözüm arayışındaki KOBİ’ler, büyük işletmeler, girişimciler ve markalar inovasyonla bir araya geldi. Milyonlarca TL’lik iş birliği fırsatlarının önünü açan yapay zeka destekli B2B buluşmalar ve etkinlik alanının dinamizmi sıra dışıydı…

Gerçek fırsatlara dönüşen bağlantılar ve daha fazlası
Etkinliğin stant alanlarında çoklu temaslar ve verimli görüşmeler; oturum ve eşleşmelerin gerçekleştiği kısımda ise binlerce B2B buluşma ve fayda dolu sunumlar vardı. Networking, KOBİ finansmanından açık bankacılığa kadar uzmanlar tarafından gerçekleştirilen sunumlar, paylaşım, gerçek fırsatlara dönüşen bağlantılar ve anlaşmalara sahne olan Türkiye’nin en verimli FinTech buluşması, bir kez daha fark yarattı.

Etkinlikte öne çıkanlar
FinTech Istanbul B2B Connect Summit, İstanbul-Beşiktaş’ta oldukça merkezi bir konumda bulunan Wyndham Grand Istanbul Levent’te düzenlendi. Sabah erken saatlerde başlayan yoğunluk dikkat çekerken, katılımcılar lezzetli ikramlarla karşılandı. Oturum ve sunumların gerçekleşeceği alan kısa sürede tam kapasiteyle doldu ve Oniki CEO’su Ziya Kızıltan ve FinTech Istanbul Kurucu Ortağı Prof. Dr. Selim Yazıcı’nın (üstte) açılış konuşmaları ile etkinlik resmi olarak başladı.

FinTech Istanbul B2B Connect Summit’te günün ilk keynote konuşmasında Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Arzova (üstte) sahnedeydi. Akademi ile iş dünyasını birleştiren değerli isim Prof. Dr. Arzova, enflasyondaki artışın işletmelere etkilerini anlattı.
Finansmana erişim, verimlilik, yatırımlar, şirketlerde varlık/borç yapıları, kaynağa doğru ulaşım, ekonomi politikalarının yönetimi ve KOBi’lerin bu süreçteki avantajları gibi konularda kıymetli bilgiler aktardı. FinTech’lerin KOBİ’lere yönelik sağladığı katma değerin altını çizen Prof. Dr. Arzova, bu kapsamdaki hizmet alternatiflerini belirterek sunumunu tamamladı.

Tüm hızıyla devam eden FinTech Istanbul B2B Connect Summit’te bilgi dolu sunumlar, etkinliğin Elmas Sponsoru ArkSigner’ın Kurucusu Yasin Kahramaner (üstte) ile devam etti. Sektörde deneyimiyle fark yaratan isimlerden Kahramaner, dikkat çekici veriler eşliğinde ArkSigner’ın detaylarını anlattı.

FinTech Istanbul Kurucu Ortağı ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Selim Yazıcı moderatörlüğündeki panelde, ToptanTR Kurucusu Sezgin Sener, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası YK Üyesi Behçet Ülker ve ITO Perakende Ticaret Başkanı/Happy Center CEO’su Yavuz Altun panelist olarak katıldı. Etkinliğimize büyük değer katan harika bir panelde fintech’ler, girişimcilik, dijitalleşme ve iş birlikleri konuşuldu. Panelin tamamını buraya tıklayarak YouTube üzerinden izleyebilirsiniz.

Sıra, günün ilk B2B eşleşmesine geldiğinde heyecan doruktaydı. 600’ü aşkın katılımcısı ile dev etkinlikte yapay zeka destekli ikili temaslar yoğun katılıma sahne oldu. Türkiye’nin birçok ilinden çözüm arayışındaki KOBİ’ler, büyük işletmeler, girişimciler ve markalar ile bankaları ve finansal teknoloji şirketleri bir araya geldi.
Fintech Istanbul B2B Connect Summit sahnesi, Melda Çetin (TAMI), Mehmet Kesiktaş (GlassHouse), Aysa Öztaşkın Tufan (Paycell), Mehmet Fahri Can (İşNet) ve Enes Burak Taşan’ın (Insha Ventures) sunumları ve ilham verici vizyonları ile devam etti.

Etkinlikte B2B eşleşmeler günün ikinci yarısında da verimlilik ve iş birliği odağında devam etti.

Fintech Istanbul B2B Connect Summit, hediye takvimleri ve fotoğraf çekimiyle tamamlandı.
FinTech İstanbul Ailesi olarak Türkiye’nin dört bir yanından etkinliğimize katılan, katkı sunan, destekleyen ve bu başarıya ortak olan herkese yürekten teşekkür ederiz.


