Hindistan’ın FinTech Vadisi Vizag ve ABD’li inovasyon platformu Bizofit, 1 milyon dolar fon ödüllü küresel girişimcilik yarışmasını duyurdu.

Vizag ve Bizofit ortaklığında düzenlenecek yarışmanın yol haritası New York, San Francisco, Tel Aviv, Paris, Londra, Hong Kong and Bangalore olmak üzere toplam yedi şehirden geçiyor. Yarışmanın finalleri Hindistan’ın FinTech Vadisi Vizag’da gerçekleşecek. Dünyanın dört bir yanından 25 finalistin Vizag’da iş fikirlerini yatırımcılara sunacağı tanıtım günlerinin ardından, kazanan girişimler 22-26 Ekim tarihlerinde duyurulacak.

Andhra Pradesh hükümetinin yeni nesil girişimlerden oluşan güvenilir bir ekosistem kurmayı hedeflediğini kaydeden JA Chowdary, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ekosistemin ihtiyaç duyacağı yetenek havuzu, yatırımcılar ve teknoloji şirketleri, yükselişte olan dijital trendlerden faydalanarak ortak inovasyonu hayata geçirebilir.”

Illinois merkezli Bizofit’in Kuzey Amerika yarışma ortağı olarak görev alacağı etkinliğin Chicago ve New York ayağı tamamlandı. 13 Eylül’de San Francisco, 16 Eylül’de Tel Aviv’den girişimler seçilecek. Hong Kong ayağı 27 Eylül’de gerçekleşirken, Paris, Londra ve Bangalore finalleri de Ekim ayının ilk yarısında tamamlanacak.

Yarışma hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.