2020’de kurulan Fransız FinTech girişimi Pennylane, 50 milyon euro yatırım aldı.
Fransız FinTech girişimi Pennylane; Sequoia Capital, Global Founders Capital ve Partech’in yer aldığı B Serisi yatırım turunda 50 milyon euro daha fonlandı. Geçtiğimiz yılın Haziran ayında da 15 milyon Euro yatırım alan ‘genç’ FinTech, böylelikle 2 yıldan kısa süre içerisinde toplamda 96 milyon dolar yatırım almış oldu.
Pennylane; Alexandre Roquoplo, Arthur Waller (üstte), Edouard Mascré, Félix Blossier, Quentin de Metz, Quentin de Metz, Tancrède Besnard, Tancrède Besnard ve Thierry Déo’dan oluşan kalabalık bir kurucu ekibe sahip.
Şirketlerin bankacılık, satın alma, satış gibi finansal verilerini merkezileştiren FinTech, yöneticilerin mali duruma ilişkin uçtan uca bilgiye sahip olmasını sağlıyor.
Ek olarak veriler, muhasebe departmanının da erişimine açık tutulabiliyor. Böylelikle muhasebeciler için eksiksiz yazılım çözümü halini de alan Pennylane, genel itibarıyla yöneticilerin karar verme süreçleri açısından bir tür ‘tamamlayıcı’ durumunda.

Stripe, Payfit, Qonto, Zoho ve Sellsy ile entegre çalışan finansal platformun bünyesinde toplamda 180 kişinin çalıştığını da belirtelim.
Son 6 ayda yüzde 98 büyüme kaydettiği bildirilen Pennylane’in tavsiye skoru da bir hayli yüksek.
Yeni yatırımları ile büyüyen FinTech’in gelecek hedefleri arasında İspanya ve Almanya pazarlarına açılmak yer alıyor.
NOT: Görsel, Pennylane’in resmi web sitesinden alınmıştır.


