MasterCard’ın geçtiğimiz günlerde yayınladığı raporuna dair detaylı bilgiler gün ışığına çıkmaya devam ediyor.

MasterCard tarafından 23 ülkede 23 bin tüketici ile gerçekleştirilen rapor geçtiğimiz günlerde açıklanmış ve bu rapor ile alakalı paylaşılan detayları ve infografiğe sayfalarımızda yer vermiştik.

MasterCard gerçekleştirdiği araştırmaya ait bulguları açıklamaya devam ediyor. Yayınlanan son bilgilere göre bu araştırma sonucunda Türk tüketicilerin online bankacılığı ve online alışverişi yoğun kullanırken, kimlik doğrulama için parmak izi ve SMS ile gönderilen şifreleri tercih ettiği ortaya çıktı. Mobil ödemelerde ise Türkler yüzde 72 gibi oranla Avrupa’da birinci sırada yer alıyor.

Araştırmaya dahil olan 5 tüketiciden 4’ü sosyal ağlardaki, seyahat, alışveriş ve finans alanlarındaki teknolojik yenilikleri yeterli buluyor; ancak sağlık, eğitim ve toplu ulaşım alanlarında yenilik beklentisi içinde olduklarını belirtiyorlar.  Türkiye raporunda da katılımcıların yüzde 40’ı sağlık, eğitim ve toplu taşıma alanlarında daha çok dijitalleşme gerektiğini belirtirken, yüzde 25’i insan ilişkilerinde, ticarette ve seyahatte dijital çözümlerin gereğinden fazla ön plana çıkarıldığını düşünüyor.

Sizler için sadece yeni kısımlarına yer verdiğimiz ilgili açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz.