Japonya’da bankalar sadakat puanlarını Bitcoin ve Blockchain altyapıları üzerinden harcama imkanı veren bir sistem kullanmaya başlıyor. 

Japonya’da pek çok kredi kartı şirketi son kullanıcılara kartlarını kullanma konusunda bir teşvik olarak ödül puanları veriyor. Son kullanıcılar, istedikleri hizmetler veya ürünler için sadakat puanlarını değiş tokuş edebilecekler.

Japonya’da bu tarz ödül programlarının en büyük dezavantajlardan biri bir web sitesinde karmaşık adımları takip etmek ya da bir çağrı merkezi üzerinden işlem yapma zorunluluğuydu. Sonuç olarak, sadakat programlarının kullanımı oldukça düşüktü. Bu gözlem Digital Garage’ın, sadakat puanlarının kullanımını kolaylaştıracak yeni bir pazarlama çözümü oluşturma fikri bulmasını sağladı. Böylece Blockchain teknolojisinin mükemmel bir şekilde çalışabileceği düşünülerek bu altyapı seçildi.

Digital Garage’daki işletme görevlisi Taro Watanabe’ye göre şirket, son kullanıcıların Blockstream ile birleştirilmiş olan bir para birimi ile sadakat puanlarını kullanmasına olanak tanıyan gerçek zamanlı bir döviz sistemi inşa ediyor.

Böylece son kullanıcılar, sadakat puanlarını herhangi bir yerde kullanılabilen diğer bir dijital değere anında dönüştürebilecekler. Aynı sistem, bölgesel para birimleri için de kullanılabiliyor. Bu, Blockchain tabanlı Dijital Garage ürününün küresel olarak çalışabileceği ve potansiyel olarak dijital para birimlerinin kabul göreceği anlamına geliyor.

Digital Garage ayrıca, akıllı sözleşmeleri kullanacak bir sistem geliştirmeyi planlıyor. Yani Blockchain teknolojisi temelinde Japonya’daki düzenlemelere ve iş uygulamalarına dayalı sözleşmelerin yürütülmesine bu platform yardımcı olacak.

Sadakat desteği hizmetine gelince; Digital Garage büyük kredi kartı şirketleri, yerel yönetimler ve yerel alışveriş şirketleriyle ortaklık kurmayı planlıyor, böylece tüm bu alanlardaki potansiyel müşterileri kendi platformları üstünde çalışan hizmetleri kullanmaya teşvik edecekler.

Dijital Garage, Bitcoin’in bu noktada en güvenli dijital para birimi olduğuna inanıyor çünkü ortaya çıkışından bu yana henüz değiştirilmemiş bir Blockchain teknolojisine dayanıyor. Gerçi bu durum kısa süre içinde yaşanabilecek bir Mecburi Çatallaşma ile değişme potansiyeline sahip.

Kaynak: Cointelegraph