Yükselen FinTech kavramı kadar artık TechFin kavramı da finans ve bankacılık dünyası için rekabet ortamındaki oyuncu sayısını artırıyor. Kurumların bu gelişme karşısında atması gereken en önemli adım ise Kurumiçi Girişimcilik.

Kurumiçi Girişimcilik bir kurumun kendi içindeki süreçleri sürdürürken mevcut ekipleri ile yenilikçi fikirler oluşturup bunları hayata geçirmesi ancak bu adımları yaparken yeni fikirleri keşfeden çalışanlarını kurum içinde tutması ve bu fikirler ile girişimler kadar gelişmiş teknoloji firmalarının da adım attıkları alanda varlığını sürdürmesi büyük önem taşıyor.

Kurumiçi Girişimcilik konusunda Türkiye’de pek çok çalışma gerçekleşiyor. Bu çalışmaların pek çoğunu bu kavrama öncülük eden FinTech İstanbul kurucu ortaklarından İhsan Elgin gerçekleştirirken aynı zamanda geçtiğimiz günlerde bu alanda bir konferans da düzenlendi.

Öte yandan kurumiçi girişimcilik kavramında sahada gerçekleşen uygulamlar da artık önemli makaleler olarak karşımıza çıkabiliyor. Bunlardan birisi de FinTech İstanbul’un kurucu ortaklarından Prof. Dr. Selim Yazıcı‘nın ekibi ile birlikte Bankalararası Kart Merkezin’de gerçekleştirdiği çalışma oldu.

BKM’de gerçekleştirilen çalışma Harvard Business Review Türkiye dergisinin Aralık sayısında yer aldı. “Girişimciliği İçeriden Yönetmek” adını taşıyan makale tüm detayları ile kavramın kendisini ve BKM içinde gerçekleşen uygulama boyunca yaşanan süreçler ile elde edilen sonuçları ele alıyor ve profesyonel bir bakış açısıyla değerlendiriyor.

HBR Türkiy’e dergisini tükenmeden raflardan alabileceğiniz gibi dijital abonelik yaparak internet ortamında da bu makaleye ulaşmanız mümkün.