ABD Dışişleri Bakanlığı ve Güney Kore Bilim ve Teknoloji Bakanlığı (MSIT), Seul’de düzenlenen basın toplantısıyla, iki ülkenin Dördüncü Sanayi Devrimi’ni ilerletmek için iş birliklerini güçlendirmeye karar verdiler.

Dünya Ekonomik Forumu (WEF), Endüstri 4.0 olarak da bilinen Dördüncü Sanayi Devrimi’ni bir dizi teknoloji atılımını ön plana çıkararak tanımlıyor. Bu atılımlar sayesinde yaşam biçimleri, çalışma hayatı ve diğer pek çok konuda köklü değişiklikler gözlemlenecek. Hatta değişimin etkileri küresel ekonomi, küresel politikalar, kamu ve özel sektörler dahil olmak üzere, akademik ve sivil toplumlarda hızlı bir biçimde hissedilecek. Dünya Ekonomik Forumu, 2016 yılında başlayan Dördüncü Sanayi Devrimi’nde başrolü üstlenecek teknolojilerden birini de Blockchain olarak görüyor.

Seul’de düzenlenen basın toplantısında, ABD ve Güney Kore, bilgi ve iletişim teknolojileri (ICT) politikalarını koordine etmeyi ve “siber güvenlik ve gizlilik konusunda ikili işbirliğini güçlendirmeyi” planladıklarını açıkladılar. Her iki ülkede Dördüncü Sanayi Çağı’nda, bilgiyi ana kaynak olarak tanımlıyorlar.

İki hükümet “daha şeffaf ve açık küresel internet yönetimi” için, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) gibi uluslararası örgütlerle yan yana çalışacaklar. Bu vizyon çerçevesinde Blockchain’in sunacağı dış müdahalelere kapalı bir kayıt defteri ise önemli bir inovasyon olarak görülüyor.

Güney Kore’nin elektronik devi Samsung ve Amerika bazlı Microsoft, yeni teknolojilerin insanlara ve ekonomilere katkıda bulunabileceği yollarla ilgili tavsiyelerde bulunmak için planlarını paylaştılar. Bu anlaşmada iki şirketin ön plana çıkmasının en büyük sebebiyse, hem Microsoft hem de Samsung’un kendi Blockchain teknolojilerine çok ciddi yatırımlar yapmış olmaları. Samsung özellikle grup şirketi SDS üzerinden tedarik zinciri süreçlerini tüm paydaşlar için daha verimli hale getirmeyi hedeflemiş, sonrasında ise Blockchain tabanlı bir dijital ticaret platformuna imza atmıştı.