CoinDesk’in haberine göre FinTech devi PayPal 325 milyon kullanıcısı için doğrudan kripto para birimi alım/satım özelliği getirebilir.

Şu anda PayPal, Coinbase gibi borsalardan para çekmek için alternatif bir araç olarak kullanılabiliyor, ancak bu gelişmeyle birlikte doğrudan kripto satışı sunulacağı için PayPal adına bir ilk olacak.

Konuya yakın kaynakların CoinDesk’e yaptığı açıklamalar şöyle: “Anladığım kadarıyla PayPal ve Venmo ile doğrudan kripto alım/satım işlemlerine izin verecekler. Bir çeşit yerleşik cüzdanları olacak ve varlıklarınızı orada saklayabileceksiniz.”

Henüz kaç tane ya da hangi kripto para birimlerinin olacağı net değil. Kaynaklar, PayPal’ın likidite kaynağı için birden fazla borsa ile çalışacağını beklediklerini söylüyor. PayPal’dan konuya yönelik resmi bir açıklama gelmedi.

PayPal’ın kripto para borsası Coinbase ile uzun süreli bir ilişki sürdürdüğünü belirtmekte fayda var. 2016’dan bu yana ortak çalışan iki firma daha önce ABD, Avrupa ve Kanada’daki kripto kullanıcıları için para çekme kolaylığı sunmuşlardı. Dolayısıyla PayPal’ın olası bir kripto para satışında Coinbase’in rolünün ne olacağı merak ediliyor.

Son yıllarda FinTech şirketlerinin kullanıcı sayılarını artırmak ve yeni gelir kanalları oluşturmak için kripto dünyasına yaklaştığını görüyoruz. Daha önce Square, Revolut ve Robinhood gibi FinTech uygulamaları da kullanıcılarına kripto teklifleri sunmuştu.

Henüz resmi bir açıklama gelmese de PayPal’ın kripto alım/satım işlevini sunması çok uzak bir ihtimal gibi görünmüyor. Halihazırda kripto borsalarıyla çalışan şirket, 2020’nin başlarında Blokzinciri Araştırma Grubu için 8 yeni iş ilanı açmıştı.

Revolut kripto para teklifini 7 milyon kullanıcısına getiriyor

KaynakCoindesk