İsviçre’nin kripto vadisi olarak da bilinen Zug kantonu, gelecek yıldan itibaren vergi ödemelerinde Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) kabul edecek.

Zug yönetiminin bugün duyurduğu habere göre Şubat 2021’den itibaren şirketler ve bireyler, bahsi geçen iki kripto para birimini kullanarak 110.000 dolara kadar olan vergilerini ödeyebilecekler.

Zug Finans Departmanı bu girişim için Bitcoin Suisse ile iş birliği yaptı. İsviçre merkezli kripto firması, vergi ödemeleri için kullanıcılarının bitcoin ve ether’lerini franka çevirecek.

Zug yönetiminin Finans Direktörü Heinz Tannler’in konuyla ilgili olarak: “Ödeme Bitcoin veya Ether ile yapılmış olsa bile, tutarı her zaman İsviçre Frangı olarak aldığımız için bu yeni ödeme yöntemiyle herhangi bir risk almıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki haftalarda yeni girişimi test etmek için bir pilot uygulaması yapılacağını da söyleyen Tannler, kripto para birimleri ile vergi ödemek isteyenlerin kanton vergi dairesiyle iletişime geçebileceğini de sözlerine ekledi. Sonrasında kullanıcılar e-posta yoluyla, vergi ödemelerini yapmak için QR kodu alacaklar.

Zug kantonun merkez kenti Zug’da 2016 yılından beri bazı resmi işlemler için Bitcoin Suisse aracılığıyla Bitcoin kabul edildiğini hatırlatmakta fayda var. Yeni gelişmeyle birlikte bölgenin Zermatt ve Chiasso belediyeleri de vergi ödemeleri için kripto para birimlerini kullanabilecekler.

Bitcoin Suisse kurucusu Niklas Nikolajsen, bu gelişmeyle birlikte sektörün kripto para birimlerine yönelik bakış açısının ciddi anlamda değişebileceğini düşünüyor. Bitcoin işlemleride artık ters giden bir şey olmadığını belirten Nikolajsen, yarım trilyon dolarlık piyasayı herkesin umursayacağını söylüyor.

İsviçre’den Finans Tarihine Geçecek Karar: Kripto Bankalara Onay

KaynakThe Block