FinTech İstanbul olarak sizlerle paylaşacak harika haberimiz var! Artık ülkemizi, Avrupa’daki en önemli açık bankacılık ve FinTech organizasyonlarından birisinde temsil ediyoruz.

Açık bankacılık, Türk mevzuatında PSD2’ye benzer bir şekilde tanımlanmaya hazırlanırken, FinTech İstanbul Avrupa standartlarını ve uygulamalarını daha iyi anlamak adına önemli bir adım attı ve Berlin merkezli NextGenPSD2 Danışma Kurulu’na katıldı. FinTech İstanbul’u Danışma Kurulu’nda FinTech İstanbul Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Usta ve FinTech İstanbul Almanya Temsilcisi Şebnem Elif Kocaoğlu Ulbrich temsil edecek.

NextGenPSD2 Danışma Grubu ve NextGenPSD2 Danışma Kurulu, Berlin Group altında faaliyet gösteriyor ve katılımcılara, PSD2 standartlarının kullanımı, gelişimi ve ötesi ile ilgili stratejik, ticari ve teknik konularda çift yönlü bir diyalog kurma, etkileşim ve katılım fırsatı sunuyor. Organizasyon, başlangıcından itibaren tüm PSD2 uygulmaları ve gelecekteki geliştirme süreçleri hakkında güncel bilgiler sağlıyor.

NextGenPSD2 Dnışma Grubu, Plaid, Mastercard, Yapily, Tink, Accenture ve Netflix dahil olmak üzere açık bankacılığa bağlı birçok yerleşik oyuncuyu bünyesinden bulunduruyor. FinTech İstanbul elde ettiği üyelik sayesinde çok sayıda ödeme ve açık bankacılık uzmanıyla doğrudan iletişim halinde olacak.

Bu işbirliği, piyasa ihtiyaçlarını daha iyi anlamak ve Avrupa açık bankacılık inisiyatifi yoluyla bu ihtiyaçlara potansiyel çözümleri keşfetmek için mükemmel bir fırsatı sunuyor.

FinTech İstanbul olarak, Türkiye’deki açık bankacılık uygulamaları, istikrarlı API kültürü ve bireysel bankaların gelişmiş uygulamaları hakkındaki bilgileri ve deneyimleri de, katıldığı organizasyon bünyesindeki üyelere aktaracak.