Hisse senedi alım satım hizmetiyle tanınan Robinhood 460 milyon değerinde bir yatırım aldı ve G serisi yatırım turunu 660 milyon dolar toplayarak tamamladı.

Şirket ilk olarak Ağustos ayında D1 Capital Partners’dan 11.2 milyar dolar değerlemeyle 200 milyon dolar değerinde yatırım almıştı. Reuters’ın haberine göre şirket 460 milyon dolar değerinde ek bir yatırım alarak bu turu tamamladı. Yatırım, Andreessen Horowitz, Sequoia, DST Global, Ribbit Capital, 9Yards Capital ve D1 Capital Partners dahil Robinhood’daki yeni ve mevcut yatırımcılardan geliyor.

Robinhood sözcüsü Reuters’a yaptığı açıklamada: “Temel ürünümüzü, müşteri deneyimimizi, nakit yönetimi ve yinelenen yatırımlar gibi yeni teklifleri desteklemek için G Serisi yatırım turunu kapatırken 460 milyon dolar değerinde ek bir yatırım topladık.” ifadelerini kullanıyor.

COVID-19 pandemisinin neden olduğu karantina döneminde özellikle perakendeci tüccarların ticari faaliyetlerinin artması Robinhood’a fazlasıyla yaradı. Piyasa oynaklığından yararlanmak isteyenler herhangi bir komisyon ücreti kesmeyen Robinhood’a akın etti. Her ne kadar pandemi krizinin başlarında uygulamaya ulaşma konusunda sıkıntı yaşayan kullanıcılar olsa da Robinhood bu sorunu olabildiğinde kısa sürede çözdü ve yatırımcıların iştahını kabartmaya devam etti.

Şirket bu yatırımla birlikte sadece 2020 yılında 1,25 milyar dolar değerinde yatırım toplamış olacak.

Robinhood’un değerlemesi 11,2 milyar dolara ulaştı

KaynakReuters